Skip to content

Sanovnik drvo – Šta znači sanjati drvo?

  Snovi o drvetu često otkrivaju rad na sebi kojim se trenutno bavite. Verovatno pokušavate da evoluirate u bolju osobu. Možda san o drveću simbolizuje vezu koju imate sa članovima svoje uže porodice i drugim rođacima. To bi takođe moglo ukazivati na otvorenost za nova iskustva i ljude u našem životu.

  Drveće u našim snovima često je znak nekih novih prilika koje nam dolaze. Ako je drvo u vašem snu bilo zdravo, san je odličan znak, i on ukazuje na rast, napredak, razvoj u svim oblastima vašeg života.

  Advertisements

  Opalo ili suvo drveće, ili nekakvo bolesno drveće, loš je znak u snovima, i ukazuje na gubitak sigurnosti, ravnoteže, zaštite itd. Mrtva stabla su najgori od svih znakova, što ukazuje na smrt, ili kraj nekoga ili nečega u našem životu.

  Ovi snovi često simbolizuju različite faze kroz koje prolazimo u životu. Takođe bi mogli da simbolizuju različite delove naše ličnosti ili različite odnose koje doživljavamo tokom svog života.

  Drveće može da simbolizuje našu prošlost, sadašnjost i budućnost. Grane drveća mogu biti simbol novih odnosa i ljudi u našem životu koji dolaze u budućnosti.

  Advertisements

  Sanjati prelepo drveće

  Ako ste sanjali da posmatrate prelepo drveće, taj san je vrlo dobar znak. Ovaj san obično ukazuje na to da ćete uskoro doživeti obilje i prosperitet.

  Sanjati široke grane na drvetu

  Ako ste sanjali drvo sa širokim granama, taj san je dobar znak. Obično prikazuje vašu ličnost kao dobru i ljubaznu osobu, uvek spremnu da pomogne bilo kome.

  Advertisements

  Sanjati da stojite pod drvetom

  Ako ste sanjali da stojite pod drvetom, taj san može biti poruka da uzmete slobodno vreme kako bi razmislili o nekim važnim stvarima u svom životu. Možda treba da donesete neke važne izbore i odluke u svom životu, a ovaj san traži od vas da budete pažljivi i da odvojite vreme za sebe.

  Razmotrite sve detalje. Ako ste bili sa nekim drugim ispod drveta, taj san bi mogao ukazivati na razvoj vašeg odnosa s nekim. Često je ovaj san znak vašeg zadovoljstva trenutnim životnim okolnostima.

  Sanjati drveće prelepih boja

  Ako ste sanjali drveće prelepih boja, taj san je često loš znak. To može ukazivati na otkrića koja bi mogla da vas uznemire.

  Sanjati drvo sa suvim granama

  Ako ste sanjali da vidite drvo sa osušenim granama, taj san je obično loš znak. Često ukazuje na velika razočarenja i promene u vašim verovanjima. Ponekad ukazuje na nečiju smrt. Ovaj san može ukazivati i na nedostatak energije ili na bolest.

  Sanjati drvo koje je puno zelenog lišća

  Ako ste sanjali drvo puno zelenog lišća, taj san je vrlo dobar znak. Obično simbolizuje prosperitet, rast i obilje koje biste uskoro mogli da očekujete u svom životu. U nekim slučajevima ovaj san ukazuje na prinovu u  porodici. To može biti znak trudnoće ili vest o nečijoj trudnoći.

  Advertisements

  Sanjati drvo koje je puno cveća

  Ako ste sanjali drvo puno cveća, taj san je vrlo dobar predznak. Obično simbolizuje rast, sreću i ljubav. Ponekad ovaj san ukazuje na vašu kreativnost.

  Sanjati lišće kako pada sa drveta

  Ako ste sanjali da vidite lišće kako pada sa drveta, taj san nije dobar znak. To može biti znak nečega negativnog u vašem bliskom okruženju. Ovaj san ponekad može da simbolizuje kraj nečega u vašem životu.

  Sanjati mrtvo drvo

  Ako ste sanjali mrtvo drvo, taj san nije dobar znak. To je obično znak uništenih snova i želja. Ovaj san često najavljuje nestabilnost i haos u vašem životu. To bi mogao biti znak neplodnosti. Ovaj san ponekad ukazuje na nečiju smrt ili smrt nečega u vašem životu. Često je znak gubitka koji biste uskoro mogli da doživite.

  Sanjati koren drveta

  Ako ste u snu videli koren drveta, taj san može tražiti od vas da promenite neke poglede ili verovanja kako biste stekli nešto što želite.

  Sanjati drvo bez lišća

  Ako ste sanjali drveće bez lišća, taj san je obično loš znak. To može biti znak iscrpljenosti, rasipanja energije i napora. To može biti znak depresije. Ovaj san je ponekad simbol prolaska vremena u našem životu.

  Sanjati izgorelo drvo

  Ako ste sanjali izgorelo drvo, taj san bi mogao otkriti stanje vašeg unutrašnjeg bića. Verovatno ste povređeni u prošlosti, i još uvek se osećate ranjeno i povređeno zbog toga. Ovaj san može biti poruka iz vaše podsvesti da se oslobodite prošlosti kako biste mogli da nastavite sa svojim životom.

  Advertisements

  Sanjati drvo kako pada

  Ako ste sanjali kako drvo pada, taj san nije dobar znak. Obično ukazuje na osećaj neuravnoteženosti i nesigurnosti. Možda osećate da ste izabrali pogrešan životni put.

  Sanjati da se penjete na drvo

  Ako ste sanjali da se penjete na drvo, taj san je vrlo dobar znak. Često je znak uspeha i napredovanja u životu. Ovaj san bi mogao ukazivati na to da ćete dostići viši položaj. To je znak plodnog perioda vašeg života kada možete ostvariti sve što želite. To je znak vaše ambicije da uspete.

  Sanjati da silazite sa drveta

  Ako ste sanjali da silazite sa drveta, taj san je često znak nekih tajni koje bi trebalo da podelite sa drugim ljudima.

  Sanjati da ste pali sa drveta

  Ako ste sanjali da ste pali s drveta, taj san nije dobar znak. Ovaj san često ukazuje na uništavanje vaše reputacije.

  Sanjati da sadite drvo

  Ako ste sanjali da sadite drvo, taj san je vrlo dobar znak. On obično ukazuje na stvaranje sigurne baze za budućnost. Možda stvarate osnovu za postizanje nečega i za vaš budući uspeh.

  Sanjati da sečete drvo

  Ako ste sanjali da sečete drvo, taj san nije dobar znak. Obično ukazuje na gubljenje napora i novca na nešto uzaludno ili beznačajno. Ovaj san često otkriva vaše strahove ili krivicu.

  Advertisements

  Sanjati da jedete voće koje ste ubrali sa drveta

  Ako ste sanjali kako berete voće sa drveta i jedete ga, taj san je vrlo dobar znak. Često je znak dobijanja nagrade za dosadašnji rad i trud.

  Sanjati drvo koje govori

  Ako ste sanjali da čujete drvo kako govori, taj san može doneti važne poruke iz vašeg unutrašnjeg bića. Pokušajte da se setite reči, jer bi one mogle biti relevantne za neke trenutne situacije u kojima se nalazite. Možda je to mali savet koji bi trebalo da poslušate.

  Sanjati drvo otkinuto iz zemlje

  Sanjati drvo otkinuto iz zemlje predstavlja dramatičnu promenu situacije u vašem životu za koju ste mislili da se nikada neće dogoditi ili u kojoj ste se osećali prijatno.

  Sanjati da vidite drvo izbliza

  Sanjati da vidite drvo izbliza može odražavati koliko ste emocionalno ili situacijski bliski utvrđenom problemu ili pitanju. Možda vam je mnogo stvari na umu.

  Sanjati panj

  Videti panj drveta predstavlja stabilnu situaciju ili trajni problem sa kojim ste se razišli ili ste se potrudili da se sa njim suočite.

  Sanjati da hodate po vrhovima drveća

  Sanjati kako hodate po vrhovima drveća predstavlja osećanje da namerno ne morate da poštujete neko ustaljeno područje svog života. Lako vam je da ignorišete ljude koji vam govore šta da radite i koji misle da sami ništa ne možete da postignete. Prelazite preko teških problema, umesto da se bavite njima.

  Advertisements

  Šta znači sanjati drvo?

  San o drvetu predstavlja područje vašeg života koje je već uspostavljeno. Situacija ili problem koji je nepomičan ili nepromenljiv. Nešto za šta je potrebno mnogo truda da bi to rešili ili nešto na šta se uvek možete osloniti. Pozitivno može odražavati vaše samopouzdanje, veru ili neki oslonac. Negativno, to može odražavati neki trajni problem.

  Drvo takođe može da simbolizuje nešto u vašem životu sa čim vam je postalo vrlo prijatno, ili situaciju za koju mislite da se nikada neće promeniti.

  Sanjati drvo kako biva sečeno predstavlja gubitak neke uspostavljene ili sigurne oblasti vašeg života. Često simbol gubitka roditelja, porodičnih domova ili posla.

  Mrtvo drvo predstavlja promenu stabilne situacije. Ili je vaše samopouzdanje izgubljeno, ili je rešen težak problem.

  Sanjati da se penjete na drvo predstavlja situacije iz života na javi kada osećate potrebu da dokažete da nešto možete da preuzmete na sebe ako morate. Sanjati se kako se penjemo na drvo zbog straha ili potrebe za sigurnošću predstavlja savršeno pridržavanje odgovornom ponašanju kako bismo izbegli neuspeh. Takođe može odražavati prianjanje ili trčanje za porodicom, kako biste izbegli teške probleme.

  Primer 1: Žena je sanjala da stoji pored drveta i da gleda u zvezde. U stvarnom životu se borila da obnovi svoju veru. Drvo je odražavalo njenu veru koja je nepokolebljiva i utvrđena, dok su zvezde u koje je pogledala gore odražavale mogućnosti za obnavljanje vere koju je počinjala da vidi kod prijatelja koji ju je iznenadio, jer je želeo da vežba sa njom.

  Advertisements

  Primer 2: Mladić je sanjao da vidi kako drvo otkida iz zemlje. U stvarnom životu bio je šokiran kada je saznao da će kuća njegovih roditelja biti prodata. Drvo je odražavalo njegov osećaj da je dom trajan i uspostavljen. Drvo otkinuto iz zemlje simbolizovalo je osećaj stabilnosti u vidu kuće koji mu je ubrzo oduzet.

  Primer 3: Mladić je sanjao kako se penje na kokosovo drvo i spušta kokose na zemlju dok ga je neko posmatrao. U budnom životu optužen je za finansijski neuspeh i morao je da preduzme niz dugotrajnih koraka da dokaže da je u stvari bio finansijski siguran.

  Primer 4: Mladić je sanjao da vidi mrtvo drvo. U životu na javi bio je vrlo lep, ali je razvio bolest koju prati ponižavajuća ćelavost. Osećao se kao da je njegov život gotov.

  Primer 5: Žena je sanjala da vidi kako drveće biva sečeno. U životu na javi, otac joj je umro. Drveće koje se seče moglo je odraziti njena osećanja zbog gubitka očeve zaštite i prisustva.

  Primer 6: Čovek je sanjao da vidi drvo sa kojeg kaplje med. U životu na javi njegova bivša supruga bila je ljubazna prema njemu i verovao je da to znači da će biti prisna s njim.

  Primer 7: Žena je sanjala da vidi drvo na kom sede crne ptice. U životu na javi nerviralo ju je koliko dugo je njenoj unuci trebalo da raskine sa dečkom. Drvo je u ovom slučaju možda odražavalo njena osećanja o tome koliko je veza njene unuke bila uspostavljena ili „dobro ukorenjena“.

  Advertisements
  Advertisements
  Advertisements