Sanovnik odeća – Šta znači sanjati odeću?

Ako u snu primetite odeću, ona se pojavila iz vrlo specifičnog razloga. Odeća, obuća ili čak naočare koje se nose u našem svakodnevnom životu uopšte se ne osećaju niti vide u našim snovima.

Jednom kada je odeća glavni fokus ili simbol u Vašem snu, ona sadrži poruku koja koristi jezik u metafori. Oni mogu odražavati Vaš lični identitet, kako želite da Vas gledaju u društvu; imidž i samopouzdanje.

Advertisements

Zavisno od boje, stanja ili funkcije odeće, pomoći će Vam da utvrdite motiv Vašeg sna. Lokacija i ljudi oko Vas takođe su tragovi koje treba istražiti.

Odeća je jedinstven, ali fascinantan deo svakodnevnog života svih. Svrha je da pokrijemo naša tela, ona izražavaju individualni status ili ličnost; kao i da nas greje.

U snovima oblači identitet nečije ličnosti i način na koji se izražavaju prema drugima. Nasuprot tome što smo goli u snu, odeća nas pokriva, sprečava razotkrivanje naših slabosti i strahova – onoga što se krije ispod.

Sanjati novu odeću

Često primećivanje nove odeće predstavlja nove početke, imidž i identitet. To su pozitivni snovi koji označavaju novi početak u budućnosti.

Sanjati odeću na podu

Da li bi ovaj san mogao biti igra reči koja će očistiti Vaš čin ili imidž? Da li može da sugeriše da Vi ili drugi prelazite preko vaše slike ili sebe? Da li je lokacija bila Vaša kuća, posao ili javnost? Često ti snovi znače šta bi trebalo da “pokupite” radi sigurnosti ili udobnosti.

Advertisements

Sanjati čoveka u beloj odeći

Ovi snovi mogu biti povezani sa unutrašnjim muškim rodom kod žena (animus). Da li bi ovaj san mogao biti odraz višeg sebe ili slike Boga?

Sanjati kupovinu nove odeće

Ovi snovi ukazuju na početak nečeg novog u Vašem životu. Često je ovo pozitivna svesna promena koja će se odraziti spolja. Rešavate se starog i uklapate se u novo.

Sanjati da neko nosi Vašu odeću

Ovi snovi skreću Vašu pažnju na ljude koji Vas kopiraju ili koriste. Ovi snovi takođe mogu nagovestiti da se poistovećuju sa Vama..

Sanjati pranje veša

Često ćete primetiti da nekome perete prljav veš. To su snovi koji žele da se usredsredite na ljude za koje radite prljav posao. Možda stalno čistite za nekime.

Sanjati da primate ili dajete odeću

To su pozitivni simboli iz snova koji pokazuju Vašu zaštitničku nastrojenost i velikodušnost.

Sanjati odeću za bebe

Pozitivan simbol novog rasta u Vašem životu. Alternativno, moglo bi ukazati na sanjaoce koji su detinjasti ili nezreli – žele da budu voljeni i o kojima se brine.

Sanjati kupovinu odeće

Ovo bi moglo da sugeriše da želite novi identitet. Da li ste se umorili od starog sebe i želite nešto novo?

Sanjati sušenje odeće

Termin „ostaviti da nešto izvisi“ možda podrazumeva ostavljanje nečega na miru; ili napuštanje nekoga kome je potrebna pomoć. Ovi snovi mogu sugerisati vreme čekanja nakon što ste nešto očistili (metaforično). Ovaj proces traje neko vreme, jer možda čekate pre nego što se promena dogodi.

Sanjati pakovanje odeće

To često može sugerisati potrebu za promenom. Odeća predstavlja Vaša sećanja, identitet koji sređujete. Takođe može sugerisati nesvesne želje da se spakujete i napustite situaciju.

Sanjati umrljanu odeću

Vaše prošle radnje se prikazuju drugima. Sada primećujete šta treba da počistite da drugi ne bi videli. Ti snovi čine Vas svesnim Vašeg ponašanja, vreme je za promene.

Sanjati staru odeću

Vraćate se u prošlost, sećanja i način života. Možda ćete morati ponovo da budete mladi ili će nešto u budućnosti odražavati vreme kada ste nosili ove predmete.

Advertisements

Sanjati boju odeće

Specifična vrsta odeće i boja odražava naše trenutno emocionalno ili mentalno stanje uma. Mogu biti simboli samopouzdanja, seksualnosti i sopstvene vrednosti, a takođe i osećanja niže vrednosti i nespretnosti.

Crvena: Crvena odeća skreće Vam pažnju na živost, požudu, želju, strast, ljubav i romantiku. Ovo je boja koja se izdvaja određujući osećanja koja se drže unutra.

Crna: Sanjanje crne odeće označava tamnu, misterioznu stranu sanjaoca. Ovi snovi takođe mogu podrazumevati snagu, eleganciju, moć i arhetip senke. Ovo je nesvesna strana sanjaoca koja bi mogla biti potisnuta ili ignorisana.

Bela: Ovaj simbol se u snovima pojavljuje kao osećaj čistoće i savršenstva. Kada se dvoje venčavaju, oni nose belo kako bi pokazali svoju nevinost i celovitost. Snovi o nošenju bele haljine vrlo su česte pojave koje mogu značiti jedinstvo, zaštitu ili brak. Da li bi to mogla biti želja za pronalaženjem nekog ko nas ispunjava ili mogućeg muža? Ako postoji negativna konotacija sa belom haljinom, to može podrazumevati nesvesne strahove ili emocije u vezi sa savršenstvom.

Narandžasta: Smeša crvene i žute boje daje narandžastu. Ova zabavna, topla boja u snovima povezuje Vas sa suncem, isceljenjem i uživanjem. U duhovnom smislu to bi predstavljalo saosećanje, visoku energiju i emocionalnu ravnotežu.

Žuta: Žuta boja može biti i pozitivan i negativan simbol. Uglavnom predstavlja radost, sreću, sunce, leto; takođe nepoštenje, kukavičluk, ljubomoru i izdaju.

Plava: Sanjati plavu odeću stavlja fokus na mir, spokoj, smirenost i harmoniju. Boja vode koja nam skreće pažnju na naše emocije.

Zelena: Ovo je simbol prirode, mira, srca, emocija i spokoja. Mada se zeleno može videti i u negativnom kontekstu: može predstavljati zavist i nezadovoljstvo.

Vrste odeće

Sanjati pantalone

Može li ovo biti igra reči koja sugeriše da krijete nešto ispod nogavica? Bez njih će se otkriti sramota. Nogavice Vam pokrivaju nešto dragoceno, ne bi valjalo da Vas uhvate spuštenih pantalona.

Sanjati haljinu

Da li ste obučeni prelepo? Haljina simbolizuje zaštitu, privlačnost, ljubav, strast, čistoću, nesvesne skrivene želje i porive, osećaj da smo slobodni i da izgledamo privlačno. Alternativno, ovi snovi mogu podrazumevati eksponiranje nečega što previđate.

Ako je haljina povezana sa negativnom konotacijom, to može sugerisati nedostatak snage, nedostatak samopouzdanja i poslušnosti. Crne haljine takođe mogu značiti završetke i gubitke.

Advertisements

Ako ste bez haljine, sugerišete izlaganje drugima i nedostatak samopouzdanja. Ako primetite devojčicu u beloj haljini usredsređujete se na nevinost i čistoću. Mogući odraz prošlosti (za žene); unutrašnja ženska energija (za muškarce).

Sanjati košulju

Ovo su simboli iz snova koji su metaforični za zaštitu od spoljašnjosti. Uslov može predstavljati kako volite da Vas primećuju ili Vaše trenutno finansijsko ili mentalno stanje. Da li ste Vi osoba koja skida košulju sa leđa ili želite da je zadržite?

Sanjati jaknu

Često Vam snovi usmeravaju pažnju na zaštitu i sigurnost. Jakna nam treba da nas zaštiti od hladnijeg vremena (snega), tako da se bez nje ne osećamo sigurno.

Sanjati džemper

Potreba za toplinom i zaštitom; možda su Vam  emocije zahladnele  i potrebna Vam je uteha.

Sanjati donji veš

Zaštita od nečega privatnog.

Advertisements