Skip to content

Sanovnik penjati se – Šta znači sanjati da se penjete?

  Ako se popnete na liticu držeći se za kamenje, ovaj san obećava unapređenje. Uspećete ako više marite i budete pažljiviji u svom poslu. Ako se penjete na planine držeći zastavu u rukama – u stvarnosti ćete preživeti katastrofu.

  Ako se u snu penjete stepenicama, imaćete poteškoća u životu. Penjanje nagore nagoveštava uspešan završetak slučajeva, mada ne u ovoj fazi, ishod može doći malo kasnije.

  Advertisements

  Prema Mileru, ako se popnete na planinu prelepom stazom, ovaj san obećava bogatstvo, poštovanje i priznanje. Ako se popnete na grubu planinu i dođete na vrh – pripremite se za nedaće.

  Ako se popnete na opasno mesto i iznenada se probudite – u stvarnosti ćete pronaći izlaz iz situacije. Penjanje uz merdevine obećava vam sreću i prosperitet. A ako se spustite, moraćete proći kroz peh i razočaranje sa ljubavnim partnerom.

  Ako se popnete gore, ali ne možete da dođete do cilja, to ukazuje na kršenje očekivanja. Ako se mlada žena popne na zid, naći će pouzdanog i snažnog muškarca i biće srećna.

  Advertisements

  U Vanginoj knjizi snova piše, ako se uz velike napore popnete na toranj ili neko drugo uzvišenje, ovo je znak da imate puno prepreka i poteškoća koje zahtevaju rešenje na putu do uspeha. Ako se popnete kroz lavirint ili tunel, ovo je loš znak.

  Ovaj san simbolizuje nezadovoljstvo vlastitim životom; u pokušaju da izgradite nešto, pribegavate novim načinima koji se vrte u krug. Okolnosti sprečavaju vaše bekstvo iz tako skučenog prostora. Trebali biste biti aktivniji, inače rizikujete da ne primetite kako će vam život proći.

  Advertisements

  Ako se popnete i vidite izlaz iz zatvorenog prostora, to govori da možete očekivati poboljšanje; u životu će vam sve uspeti. Ako se popnete da se sakrijete u sklonište – izgubićete se u poslovima.

  Možda ćete čak i izvršiti krivične radnje zbog kojih ćete se sakriti od zakona. U nekim slučajevima takav sadržaj sna simbolizuje usamljenost sanjara, jer on / ona namerno zanemaruje komunikaciju sa ljudima oko sebe. Ako se popnete i sakrijete od čudovišta – čućete o nekim neobičnim događajima u životu. Prema Frojdu, ako se penjete merdevinama, stećićete priznanje novih poznanika.

  Penjati se na tavan ispunjen prašnjavim smećem nagoveštava da ćete imati intimne odnose sa nekim iz starog kruga prijatelja, sa osobom koja je neko vreme gajila osećanja prema vama, ali se suzdržavala od akcije. Ako se popnete stepenicama, ovaj san predviđa sastanak sa važnom osobom.

  Sanjati da se penjete na drvo

  San o penjanju na drvo označava vašu sposobnost da se uzdignete iznad bilo koje situacije. Razvijate nove snage i preuzimate nove uloge. Imate značajan uticaj na druge. San je poruka za uspeh i istaknutost. Sećate se prošlosti.

  Ovaj san je dokaz vašeg samopouzdanja i stava o tome da budete broj jedan u bilo čemu što radite. Loše ste se pripremili za novu fazu svog života. Vaš san simbolizuje duhovno čišćenje, ponovno rađanje ili obnavljanje. Osećate se nesposobno.

  Advertisements

  Sanjati da se penjete na stenu

  San o penjanju na stenu izražava vašu ambiciju, borbu i takmičarsku prirodu. Možda previše naglašavate svoj spoljni izgled. Odbijate da vidite tuđe stavove. Vaš san je predosećaj za vašu stvarnu zabrinutost zbog problema ili vašu želju da imate decu. Pokušavate da stvorite osećaj smirenosti oko sebe.

  Ovaj san označava ili pristup ili ograničenje. Preispitujete svoju ulogu u nekoj situaciji. Morate da se obratite drugima na neposredniji i ličniji način. To je trag za praznike i božićno doba. Velike stvari često počinju sa malim.

  Sanjati da se penjete stepenicama

  San o penjanju stepenicama označava vaše blagostanje. Svojim ciljevima pristupate pažljivim promišljanjem i pripremom. Osećate da vam neko treba da biste bili potpuni i u harmoniji. San je simbol vašeg straha od promena.

  Osećate da drugi osuđuju vas i vaše postupke. Ovaj san znači skrivena područja svesnog uma i različite aspekte vaše ličnosti. Suzbijate previše svojih osećanja pa to utiče na vaše blagostanje.

  Treba da radite na ljubavi prema sebi i na priznavanju sopstvene vrednosti. Ovo je nagoveštaj za posledice nekog emocionalnog oslobađanja. Možda vas zastarela uverenja ili stari načini razmišljanja sprečavaju da idete napred.

  Sanjati da se penjete na planinu

  San o penjanju na planinu navodi vaše veštine preživljavanja. Možda je veza ili situacija previše kontrolisana. Treba vam neki pravac. San je trag za vaše želje da pronađete savršenu sreću.

  Advertisements

  Tražite emocionalni uzlet ili vam treba malo vremena da se izlečite. Ovaj san je preteča vaše autoritativne i zapovedničke uloge u situaciji. Morate biti prilagodljiviji prema drugima.

  Morate biti oprezni prema ljudima koji vas okružuju. San je simbol trzavnog iskustva ili povređenog ponosa. Naići ćete na veliki zastoj ako budete održavali tempo svog trenutnog životnog puta.

  Sanjati da pokušavate da se popnete negde

  San o pokušaju uspona je predznak za vašu posvećenost. Važno je ne prejudicirati situaciju ili osobu na osnovu površine. Dovode vas u zabludu ili prevaru. To je predosećaj za harmoniju u vašem stvarnom životu. Preduzimate drastične mere da biste preuzeli kontrolu nad svojom sudbinom.

  Morate biti više sportski nastrojeni. Govorite i ponašate se iz besa. Vaš san je znak za manje detalje iz života i kako se nosite s njima. Pokušavate da se oslobodite određenih osećanja.

  Sanjati težak uspon

  San o teškom usponu pokazatelj je vaše rezerve i oklevanja u traženju neke staze. Volite da izbegavate sukobe. Morate da izbacite loša osećanja iz svog sistema. Ovaj san je poruka za suzbijanje besa, neprijateljstva i srama.

  Podsvesno pokušavate da odagnate neku okolnu negativnu energiju. Ovo je opomena za organizaciju ili uobičajena skraćenica ili može da navede neku skrivenu poruku ili savet.

  Advertisements

  Osećate se tromo. Morate da ispunite prazninu u svom životu. To simbolizuje neke sumnje u sebe ili probleme sa svojom slikom o sebi. Možda zaključavate svoja unutrašnja osećanja.

  Sanjati da se penjete na most

  San o penjanju na most znači kako manipulišete okolinom. Pre nego što donesete odluku, morate pažljivije proceniti okolinu. Vaša presuda je zamagljena. Ovo označava vaše osećanje da ste pod nadzorom. Štite nekoga ili nešto slično.

  Ovaj san je trag za vašu prekomernu uključenost ili opsednutost poslom. Možda treba nešto da priznate. Prekomerno kontrolišete. Vaš san je nagoveštaj za krajnji rok koji morate da ispoštujete u školi ili na poslu. Morate se očistiti oko nekih stvari.

  Advertisements
  Advertisements