Sanovnik plava boja – Šta znači sanjati plavu boju?

Uopšteno govoreći, objašnjenje snova u kojima je prisutna plava boja povezano je s mirom, opuštenošću, mudrošću, predanošću i iskrenošću. Ako sanjate plavu boju, to govori da ste optimistični i duhovno smireni, ali taj san u isto vreme predviđa i nešto tužno.

Ako sanjar vidi plavu odeću, to može značiti da je on/ona kreativna ličnost, i nikada nikome ne govori o sopstvenim problemima i veruje da je bolje da se problem rešavaju, nego da se zbog njih plače.

Advertisements

Kada sanjar vidi plavu sobu, to nagoveštava finansijske poteškoće u predstojećoj budućnosti. Ako ženska osoba sanja da nosi plavu odeću, znači da je moguće da će se suočiti sa duševnim bolom.

Ali plavo nebo bez oblaka je dobar znak. Život će se preobraziti, a sanjar će imati priliku da se reši obaveza koje opterećuju. Takođe osećaj mira i blagostanja može biti posledica sna u kojem vidite plavo svetlucanje.

Ponekad možete videti kristalno čistu plavu vodu, tada ovaj san znači da morate obratiti pažnju na sopstvene potrebe. Ako vidite dragulje svetloplave boje, to može nagoveštavati neke životne probleme.

Istaknuta svetloplava boja u snu, nagoveštava da je izabrani način postizanja cilja ispravan i da ga se treba držati. Plave ptice u snu su preteče nade i oslobođenja. Plava izmaglica u snu nagoveštava da će sanjar voditi i sprovesti veliki projekat.

Ponekad plava boja može ukazivati na potrebu za uzbuđenjima i ostvarivanje romantičnih veza i osećanja. Takođe signalizuje predstojeće probleme i pogoršanje zdravlja.

Advertisements

Pogoršanje odnosa sa rođacima može biti razlog što sanjate da vidite sobu sa plavim enterijerom.

Ako ste sanjali plavu ružu, u bliskoj budućnosti moraćete da se opustite, ne obraćajući pažnju na druge i njihovo moguće opsesivno ponašanje. U svakom slučaju, morate izbegavati klevetnike; a ako ih nije moguće izbeći, sa njima komunicirati samo poslovno. Moguće je da ćete nakon nekog vremena biti nagrađeni za strpljenje koje ste uložili.

U knjizi snova Katarine Velike stoji da ako je sanjar koncentrisao svoju pažnju na plavu boju u snu, u svakodnevnom životu je sačuvao čistoću svojih motiva. Takvi ljudi, uprkos svim peripetijama svakodnevnog života, ostaju pouzdani, plemeniti i nepotkupljivi saputnici.

Akulina ukazuje na plavu boju u snu kao na povoljan znak koji podrazumeva sreću. Sledećeg dana, dan nakon što ste imali takav san, povoljno je započeti novi posao.

Knjiga snova Rommela opisuje plavo kao simbol zaštite od zlih sila, i upozorava na pogrešne odluke. Čisto plavo nebo, kristalno čista plava voda, plavo svetlo su povoljni snovi, dobar početak za novi dan.

Linn veruje da ako u snu neprestano vidite plavu boju, potrebno je duhovno se očistiti i opustiti se. Poželjno je ići u crkvu, zapaliti sveću i pomoliti se za zdravlje i odmor.

Možda je najoptimističnije moderno tumačenje snova, gde plava boja označava učinak svih težnji i želja. Plavo nebo je dobar znak koji znači da će život biti lakši i imaćete priliku da se rešite mnogih poteškoća i problema.

Ne treba se mnogo uzrujavati ako tumačenje opisuje neuspeh, tugu ili negativna očekivanja. Na san može uticati toliko faktora kad se ujutro probudite, a i ne zapamtite ga uvek ispravno, štaviše, pravilno tumačenje zahteva više detalja koje ste videli tokom sna.

Sanjati tamnoplavu boju

Tamnoplava boja, poput mornarsko plave ili teget plave, u stvarnosti donosi loše vesti. Ova nijansa plave boje mogla bi se u snovima pojaviti kao dominantna boja vašeg okruženja, istaknuta na vašoj odeći ili možda zidu koji je plave boje.

Svi ti scenariji iz snova zapravo su vaš um koji vas upozorava na velike nevolje koje predstoje. Štaviše, takođe predstavlja vaše mračno raspoloženje i moguću depresiju koja vas je preuzela zbog stresa i emocionalnih previranja koje ti problemi i poteškoće nose sa sobom.

FOTO: PIXABAY

Sanjati enterijer plave boje

Biti u sobi sa plavom bojom, poput plavog nameštaja ili raznih nijansi plave kao sveukupne teme dizajna enterijera, znači da bi vaši planovi mogli pasti u vodu ili vas, na kraju, dovesti do neuspeha.

Advertisements

Možda je nedostatak pripreme problem, ili vaša nesposobnost da ubedite svoje kolege da sarađuju ili veruju u vašu viziju.

Alternativno, ovaj simbol u snu takođe može ukazivati na moguće porodične sukobe i svađe zbog vašeg autodestruktivnog  ponašanja, lakomislenosti ili varanja.

Sanjati plave zrake

Plavi zraci, kao što je emisija svetlosti, ili svetlucanje plave boje i zračenje koje izvire iz vitraža ili reflektujućih površina, predznak su opasnosti i pretnji. Postoji mogućnost da zbog svoje poverljive prirode, možete dospeti u neki opasan incident ili nepriliku.

Možda jednostavno stalno odlučujete da uvek vidite dobro u ljudima i potpuno zanemarujete znakove upozorenja. Ako je tako, onda vaša podsvest pokušava da ojača vašu percepciju i izoštri vam intuiciju kako biste izbegli te nezgodne situacije.

Sanjati plavu pticu

Plava ptica, koja stoji na grani drveta ili koju vidite kako leti iznad vas, predstavlja vašu dušu i vaše uspavane veštine i moći. Možda još uvek postoje delovi vas koje još uvek niste otkrili, što znači da ne koristite svoj puni potencijal.

Ako plava ptica samo negde stoji, na grani ili možda vašem ramenu, tada može značiti da možda niste svesni čitavog niza svojih mogućnosti.

Međutim, ako vidite plavu pticu kako leti na nebu, onda može značiti da ćete uskoro otključati pritajene talente i potencijal koji se odnosi na vašu karijeru ili čak i sasvim novi set veština.

Sanjati da se fokusirate na nešto plave boje

Fokusiranje na nešto plavo, bilo da se radi o plavoj odeći, svetlosti ili komadu nekog predmeta, znači da ste sami po sebi dobri i plemeniti. Iako ste suočeni sa brojnim nedaćama ili ste iskusili ružnu stranu ljudske prirode, i dalje ste sposobni za dobrotu i velikodušnost prema drugima.

Vaš neukaljani integritet i dobra reputacija znače da imate mnogo ljudi koji na vas gledaju kao na uzor, posebno vaše kolege, pa čak i stariji pojedinci koji su se tokom godina “istrošili”.

Advertisements