Skip to content

Sanovnik riba – Šta znači sanjati ribu?

  Ribe u snu mogu da predviđaju stvari koje će se dogoditi, ali svi detalji sna otkrivaju njegovo pravo značenje. Riba koja pliva u vašem snu može značiti vaše podsvesne uvide, a ako je uhvatite u snu, to može biti znak nekih skrivenih uvida koji izlaze na površinu.

  Ponekad san u kojem ste videli puno riba kako plivaju samo vas podseća da „u moru ima puno ribe“, pa se nemojte obeshrabriti ako u poslednje vreme imate nekih problema u vezi.

  Advertisements

  Ponekad riba označava deo vašeg života kojim niste zadovoljni ili da vas možda nešto potiskuje. Obično su snovi o plivanju riba na površini dobar znak i znače bogatstvo i prosperitet, a plivanje na dnu vode može biti znak pogibije.

  Ribe u snu ponekad mogu imati posebno značenje za žene. Za mlade žene to može značiti novu srećnu ljubavnu vezu ili predlog za brak. Za starije žene to može označavati srećan i miran porodični život.

  Riba takođe može biti znak dobiti i povećanja bogatstva. To takođe može biti znak predstojeće trudnoće ili rođenja deteta. Snovi o posmatranju plivanja riba mogli bi značiti začeće. Ženama se često dogodi da sanjaju o plivanju riba u trudnoći.

  Advertisements

  Ribe u snu ponekad mogu najaviti nagrade za vaše napore ili simbolizovati strpljenje potrebno za postizanje cilja.

  Riba je takođe važan simbol u hrišćanstvu i kao takav san koji uključuje ribu može imati religijske konotacije. To može da simbolizuje vašu vezu sa božanstvom ili da primate duhovnu podršku i smernice.

  Advertisements

  Sanjati živu ribu

  Ako ste u snu videli plivanje žive ribe, takav san može značiti srećnu ljubavnu vezu u koju ćete se uskoro upustiti. Ovaj san takođe može ukazivati na uspeh u projektima i aktivnostima koje ćete preduzeti.

  Sanjati mrtvu ribu

  Ako ste u snu videli mrtvu ribu kako pluta, takav san je verovatno loš znak i može značiti razočaranje i stres zbog nekih problema u vašem životu koje ne možete da kontrolišete. Ovaj san takođe može značiti emocionalne ili finansijske gubitke u bliskoj budućnosti.

  Sanjati da jedete ribu

  Snovi o jedenju ribe mogu značiti dobre vesti koje ćete uskoro dobiti ili dobro zdravlje, obilje i prosperitet u bliskoj budućnosti. Ponekad ovaj san predviđa dobitak na lutriji ili neko drugo povećanje prihoda.

  Ako ste u snu jeli ribu nakon što ste je gledali kako se čisti i kuva, takav san je vrlo dobar znak i možda nagoveštava sticanje bogatstva nasleđem.

  Ako ste u snu videli ili jeli različite vrste ribe, takav san je dobar znak, koji nagoveštava uspeh i finansijsku dobit od projekta koji trenutno pravite. Ponekad ovaj san može značiti beznačajnu bolest ili gubitak.

  Advertisements

  Sanjati da pripremate ribu

  Ako ste u snu pripremali ribu, takav san možda nije dobar znak, jer bi mogao da predskazuje probleme i stres u narednim danima. To može biti čak i znak razočarenja koje ćete uskoro doživeti.

  Ponekad ovaj san može značiti promenu perspektive i načina na koji gledate na stvari i život uopšte. Možda je ovaj san znak vaše spremnosti za promene.

  Sanjati da čistite ribu

  Snovi o čišćenju ribe su dobar znak i znače neke zabavne i uzbudljive aktivnosti u narednim danima. Ponekad ovaj san može značiti da se ponašate na način koji očekuju ljudi iz vaše okoline.

  Sanjati da riba govori

  Ako je riba u snu govorila, taj san verovatno nije dobar znak i može značiti probleme u odnosima sa drugima, usamljenost i probleme u komunikaciji.

  Sanjati ribu bez vode

  Kada sanjate ribu bez vode, taj san verovatno nema dobro značenje. Riba bez vode odnosi se na osobu u nepoznatim i neprijatnim situacijama. To bi moglo značiti otuđenje. Možda se osećate nelagodno u odnosima sa drugima i vaša podsvest vam šalje poruku šta treba da promenite da biste imali zadovoljavajuće veze.

  Sanjati akvarijum pun ribe

  San u kojem ste posmatrali akvarijum za ribu pun ribe možda potvrđuje da je držanje po strani od tuđih problema najbolji pristup koji možete imati. Akvarijum pun ribe takođe je znak sreće u poslu i ljubavi.

  Advertisements

  Sanjati da čistite akvarijum

  Ako ste u snu čistili akvarijum, takav san može značiti vaše pokušaje da impresionirate ljude iz vašeg društvenog kruga pretvarajući se da ste nešto što niste.

  Sanjati da vas je napala velika riba

  Ako vas je u snu napala velika riba, takav san može značiti da izbegavate neke emocionalne probleme i puštate ih van kontrole. Možda potiskujete neka osećanja i to utiče na vas.

  Sanjati veliku ribu koja želi da vas pojede

  Ovaj san može značiti da imate moćne neprijatelje, koji pokušavaju da vam smeste ili unište reputaciju.

  Sanjati ribolov

  Ako ste u snu pecali, ovaj san je obično dobar znak i može značiti da počinjete da se suočavate sa potisnutim osećanjima. Ponekad ovaj san samo otkriva vašu potrebu za odmorom i opuštanjem.

  Sanjati da hvatate ribu

  Snovi o ulovu ribe mogu vam nagovestiti uspeh i finansijske dobitke kroz dobru ideju koju imate. Ako ste jeli ribu koju ste ulovili u snu, takav san je verovatno loš znak koji nagoveštava bolest ili nesreće sa nekim članom vaše porodice ili prijateljima.

  Ako je voda iz koje ste lovili ribu prljava, takav san može značiti moguće prepreke koje se u vašem poslovnom životu mogu javiti u bliskoj budućnosti zbog mešanja nekih važnih ljudi.

  Advertisements

  San o ulovu ribe takođe može da simbolizuje prepoznavanje i svest o potisnutim osećanjima i osećanjima iz vaše podsvesti. Ponekad može simbolizovati novu i kreativnu ideju koju ste smislili.

  Sanjati da ne možete uloviti ribu

  Snovi o gubitku ribe koju pokušavate da ulovite mogu značiti izgubljene mogućnosti ili šanse i razočaranja koja će doći kao rezultat tog gubitka.

  Sanjati ribu koja leti

  Snovi u kojima su letele ribe obično su dobar znak koji nagoveštava prevazilaženje nekih problema i prepreka u bliskoj budućnosti.

  Sanjati ribara

  Snovi o ribaru obično predstavljaju vašu potrebu da se opustite, a poruka ovog sna je da nađete vremena za to. Ako ste sanjali ribara koji hvata ribe, ovaj san vam sugeriše da obratite pažnju na svoje ponašanje i da imate više strpljenja u komunikaciji sa drugima.

  Sanjati da ubijate ribu

  Ako ste u snu ubijali ribu, ovaj san je verovatno dobar znak i uskoro može značiti uspeh u nadmetanju.

  Sanjati da kupujete ribu

  Ako ste u snu kupovali ribu, takav san može značiti bolest u bliskoj budućnosti. Ponekad ovaj san može značiti pohlepu.

  Advertisements

  Sanjati da lovite ribu rukama

  Ako ste u snu pokušali da ulovite ribu golim rukama, takav san može otkriti neka emocionalna razočarenja koja imate.

  Sanjati ulov velike ribe

  Ulov velike ribe u snu obično je dobar znak i znači sreću u bliskoj budućnosti.

  Sanjati da neko lovi ribu

  Ako ste u snu gledali nekoga kako peca, to verovatno znači da ćete se u narednim danima napuniti energijom.

  Sanjati da donosite kući ulov ribe

  Ovaj san možda nije dobar znak i može nagovestiti povećanje odgovornosti i dužnosti u vezi sa članovima vaše porodice u bliskoj budućnosti.

  Sanjati gomilu mrtvih riba

  Ako ste u snu videli gomilu mrtvih riba, takav san je verovatno loš znak koji označava gubitak nade, tugu, izdaje ili usamljenosti. Možda neko pokušava da vam zabije nož u leđa.

  Sanjati da riba pliva u čistoj vodi

  San o plivanju riba u čistoj vodi mogao bi ukazivati na sreću i lepa iznenađenja u bliskoj budućnosti. Ovaj san je obično dobar znak koji predviđa uspeh i sreću. Za poslovnog čoveka to je znak dobiti i dobrih poslova, a za radne ljude srećne prilike i mali profit.

  Advertisements

  Sanjati ribarnicu

  Ako ste u snu stajali ili šetali ribarnicom, takav san je dobar znak i predskazuje sreću u bliskoj budućnosti. Ovaj san može ukazivati na vaše sposobnosti da uspete u onome što želite i sreću koju osećate postižući svoje ciljeve.

  Ako ste ribu kupovali u ribarnici, ovaj san znači da ćete u bliskoj budućnosti biti dužni da brinete o članovima porodice. Ako je riba propadala, to je zapravo dobar znak dobrih stvari koje izlaze iz neke mutne situacije.

  Sanjati da riba smrdi

  Riba koja smrdi u snu, suprotno očekivanjima, obično označava sreću i veliku zaradu.

  Sanjati da ste ispustili ribu na zemlju

  Ako ste u snu ispustili ribu na zemlju, takav san može značiti da ste trenutno sve vreme emocionalno preplavljeni i prenaglašeni. Možda vam je mnogo stvari na pameti i stalno se brinete zbog nečega. Ovaj san je verovatno znak da trebate odmoriti od svega i opustiti se.

  Sanjati male ribice

  Ako ste sanjali male ribice, to može značiti manju nesreću sa beznačajnim povredama.

  Sanjati veliku ribu

  Ako ste imali san u kome ste videli veliku ribu, to ponekad može značiti da vas neko ogovara.

  Advertisements

  Sanjati da je žena rodila ribu

  Ako ste sanjali ovakav neobičan san, to bi moglo značiti da će vaša beba biti devojčica.

  Sanjati belu ribu

  Bela riba u snu je obično dobar znak i može da predviđa uskoro primanje ljubavnih poruka koje će vas usrećiti.

  Sanjati ribe u blatnjavom ribnjaku

  San o plivanju riba u blatnjavom ribnjaku nije dobar znak i možda vas upozorava na bolest koja uskoro dolazi u vaš život.

  Sanjati bistri ribnjak pun riba

  Ako ste videli bistro jezerce odnosno ribnjak prepun riba, takav san je vrlo dobar predznak i može značiti finansijski uspeh u predstojećim danima koji bi vam mogao doneti mnogo radosti i sreće.

  Sanjati prazan ribnjak

  Ako ste sanjali prazan ribnjak, to obično nije dobar znak i može značiti da vam prete neprijatelji koji gledaju svaki vaš pokret čekajući da pogrešite.

  Advertisements
  Advertisements