Sanovnik roditelji – Šta znači sanjati roditelje?

San o roditeljima može biti znak da vam je potreban savet, pomoć, sigurnost i drugo, zavisno od toga kakav je (bio) odnos između vas i roditelja.

Roditelji u snovima mogu da predstavljaju različita značenja. U nastavku možete da saznate šta vaš san znači.

Advertisements

Sanjati da se svađate sa roditeljima

Ako ste sanjali da se svađate sa roditeljima, taj san upozorava da ćete naići na nevolju. Sukob sa roditeljima u snu je loš znak i upozorava vas da budete pažljivi prema voljenim osobama jer biste kasnije mogli žaliti zbog vaših postupaka.

San u kome se svađate sa roditeljima, može da znači i da ćete dobiti loše vesti. Možda ćete se kajati zbog svoje neposlušnosti, jer će vam to naneti veliku štetu.

Sanjati da vidite roditelje

Ako u snu samo vidite roditelje, to je znak sreće i uspeha u bliskoj budućnosti.

Ako ste videli roditelje u snu (ako su još uvek živi), to takođe može značiti da čeznete za njihovom brigom i ljubavlju.

Ako ste sanjali da su roditelji srećni u svojoj kući, tada možete očekivati prijatne promene koje će vam doći.

Advertisements

Ako roditelje vidite dobrog zdravlja i srećne, to je pozivan znak, koji znači da ćete živeti u srećnim okolnostima, vaš posao i vaš ljubavni odnos će se zaista dobro razvijati.

Sanjati da ste povredili roditelje

Ako ste sanjali da ste povredili roditelje, to je manifestacija unutrašnjih sukoba i potrebe da odbranite svoje stanovište i da zadržite ličnu nezavisnost.

Pokušavate da pomirite razlike ili da postignete neku vrstu sporazuma sa nekim ko dominira vama ili pokušava da stekne kontrolu nad vama.

Sanjati da su se roditelji ponovo venčali

Ako ste sanjali da vaši roditelji sklopili brak ili su se ponovo venčali, bez obzira da li se takav događaj dogodio u stvarnosti ili ne, to znači da ćete uskoro da prođete kroz period koji karakterišu skladni odnosi sa drugima.

Ako ste se nedavno sa porodicom svađali oko nečega, poput političkih stavova ili izbora načina života, možda ćete otkriti da su vas duge rasprave zapravo zbližile više nego pre.

Sanjati preminule roditelje

Ako ste sanjali da vidite preminule roditelje, to često aludira na neki tragični događaj koji bi vas mogao sprečiti da se pomirite sa nekim. Na primer, možda ste imali prepirke sa prijateljem ili rođakom zbog čega više ne razgovarate.

Druga osoba može da premine ili da bude na neki drugi način trajno odvojena od vas, što bi moglo da izazove osećaj žaljenja zbog zadržavanja nezadovoljstva. Ovaj san treba da smatrate upozorenjem da razmislite o pomirenju i oprostu.

Ako ste sanjali da razgovarate sa pokojnim roditeljima, taj san ima samo pozitivno značenje koje najavljuje sreću. Dobićete pozitivne vesti koje će vam pomoći da rešite svoje probleme.

Ako vidite pokojne roditelje, ovaj san takođe može da predviđa dobre vesti o vašoj porodici. Mogli biste dobiti neočekivanu pomoć u vezi sa problemima koji vas u poslednje vreme muče.

Ovaj san takođe može značiti da ćete imati dobru i prosperitetnu budućnost.

Sanjati smrt roditelja

Ako ste sanjali da vaši roditelju umru, to ukazuje na porodični sukob. Vaše lične vrednosti mogu da se sukobe i to bi moglo dovesti do eskalirajućeg argumenta.

Advertisements

U tradicionalnoj psihoanalizi to može da jednostavno znači da će doći do promene vašeg odnosa kao roditelja i deteta. Snovi ove prirode obično se javljaju kada osoba odluči da se odseli od rodne kuće ili na primer da pređe u drugu religiju.

To takođe može da znači da ste zabrinuti da ćete ih izgubiti zbog njihovog starenja i delimično zbog njihove nesposobnosti da idu u korak sa modernom tehnologijom.

Ako su vaši roditelji živi ali ih u snu vidite mrtve, ovaj san izražava vaše vlastite strahove, ali pozitivno značenje sna označava dug život majke i oca.

San u kome vam roditelju umiru, takođe može značiti da će vaši roditelji zapravo imati dug i lep život.

Sanjati da razgovarate sa roditeljima

Ako ste sanjali da razgovarate sa roditeljima, onda ovaj san ima pozitivno značenje koje najavljuje radost, sreću i uspeh u bliskoj budućnosti.

Sanjati vesele roditelje

Ako ste sanjali da su vam roditelji veseli i srećni, to je znak harmonije i prijatnih osoba ili prijatelja u vašem životu.

Sanjati tužne roditelje

Ako ste sanjali da su vam roditelji tužni, ovo znači da će vas sreća uskoro napustiti.

Sanjati bolesne roditelje

Ako ste sanjali da su vam roditelji bolesni, taj san nije dobar znak, jer znači da vas očekuju nevolje u skorijoj budućnosti.

Psihološka značenja snova o roditeljima

Roditelji se često pojavljuju u snu, kada sanjaoc žudi za kućom ili za onim osećajem sigurnosti koji je osećao kao kod kuće: život u srećnim i bezbrižnim okolnostima.

To se nesvesno uzima za primer kada se neslaganja pojave u sopstvenoj porodici. Verovatno je sanjaoc u situaciji u kojoj se nada pomoći. Ako u snu sretnete preminule roditelje, to se smatra traženjem saveta, potrebna vam je pomoć u nesigurnom i nezgodnom položaju.

Advertisements