Skip to content

Sanovnik stepenice – Šta znači sanjati stepenice?

  San o stepenicama obično predstavlja uspeh ili neuspeh, odnosno kretanje napred ili nazad. Imati ovu vrstu snova može predstavljati osećaj izazova, neuspeha, uspeha, pada, itd.

  Stepenicama možemo ići brzo ili sporo, a koje kretanje je u pitanju je veoma važan detalj kada je san u pitanju.

  Advertisements

  Snovi o stepenicama su vrlo česti jer u stvarima koje svakodnevno radimo ili uspevamo, napredujemo, ili ne uspevamo, itd. Važno je uzeti u obzir određene detalje dok tumačimo snove.

  Kada sanjate takve snove, važno je da uzmete u obzir brzinu kretanja stepenicama, kao i mesto na koje ste krenuli nakon što ste prešli stepenice.

  Ako ste sanjali stepenice i niste sigurni u njihovo značenje, ovo je mesto na kojem ćete sve saznati.

  Advertisements

  Snovi o stepeništu su vrlo česti, da li napredujete ili nazadujete u nečemu je nešto što je mnogo važno i te stvari treba da su vam jasne.

  Budući da o stepenicama možete sanjati mnogo različitih snova, a svaki od tih snova ima svoju posebnost i nivo važnosti, važno je uzeti u obzir šta svaki san znači.

  Advertisements

  U ovom delu ćemo vas provesti kroz različite moguće razloge zbog kojih biste imali snove o stepenicama, a takođe ćemo pogledati i uobičajene snove o stepenicama i njihova različita tumačenja.

  Sanjati da se penjete uz stepenice

  Ovaj san se obično odnosi na određene delove našeg života i može biti znak da ste uložili mnogo napora u stvari koje radite i da ćete postići svoje ciljeve ako nastavite sa istim načinom na koji stvari trenutno rešavate.

  To je takođe znak da ste spremni dosta da radite da biste postigli svoje ciljeve i ostvarili svoj životni ideal.

  Sanjati da padate niz stepenice

  Ova vrsta snova znak je da ćete imati poteškoća u stvarima koje radite i da za njih treba da ste spremni. To takođe može značiti da ćete u bliskoj budućnosti upoznati neke komplikovane ličnosti i da ćete naići na prepreke.

  Sanjati da silazite niz stepenice

  Ovaj san znači da vam dolaze problemi uskoro i da morate biti vrlo spremni da se suočite sa tim nevoljama. To bi takođe moglo značiti da ćete se uskoro naći u teškoj situaciji i da treba da se dobro pripremite da to prevaziđete.

  Advertisements

  Sanjati da vidite kako se neko drugi kreće niz stepenice

  Kada sanjate ovu vrstu snova, to bi mogao biti znak vašeg susreta sa nekim ko je veoma neprijatan i ističe se na neki loš način. To bi takođe moglo značiti da imate velike poteškoće u vodite bilo kakav smislen razgovor sa tom osobom.

  Sanjati zlatne stepenice

  Ovo je znak da vaš duhovni život postaje bolji nego ikada ranije. To može biti znak duhovnog buđenja ili neke vrste duhovnog rasta.

  Sanjati da čistite stepenice

  Ova vrsta snova obično ukazuje na činjenicu da će vam se nešto dobro dogoditi i da morate biti vrlo sigurni u ove stvari. Ovo može biti znak da će vam se u bliskoj budućnosti dogoditi nešto dobro, tako da više nećete morati brinuti.

  Sanjati da sedite na stepenicama

  Imati ovu vrstu snova znak je da ćete vrlo brzo doživeti neku vrstu pljačke u životu, tako da morate biti dobro pripremljeni. To bi takođe moglo značiti da ćete uskoro doživeti neki gubitak, oko koga uopšte ne morate da se potresate.

  Sanjati da ulazite u kuću sa širokim stepenicama

  To znači da oko sebe imate puno lažnih prijatelja i treba da odaberete ljude sa kojima komunicirate ili sklapate prijateljstvo.

  Sanjati da se stepenice ruše

  Sanjati da koračate ili stojite na srušenim, krhkim ili raspalim stepenicama često nosi negativne konotacije. Takav sam mogao bi najaviti uništene planove, neuspele projekte ili nesposobnost da se suprotstavite izazovu.

  Advertisements

  Kao posledica toga, osećaćete se razočarano, tužno, demotivisano ili frustrirano. Možda ćete morati ponovo da skupite energiju i hrabrost da biste započeli ispočetka.

  Sanjati da neko silazi niz stepenice

  Sanjati da posmatrate nekoga kako silazi niz stepenice moglo bi simbolizovati razočaranje. Trenutno ste možda srećni i zadovoljni nečim ili nekim. Međutim, dogodiće se neke čudne, nepredvidive ili nekontrolisane okolnosti.

  Njihova pojava pretvoriće vaše zadovoljstvo i sreću u nezadovoljstvo i tugu. Na primer, možda iznenada steknete dublji uvid u nekoga i ne sviđa vam se to što ste shvatili.

  Sanjati da pažljivo koračate uz stepenice

  Sanjati o polaganom i pažljivom hodu uz neke stepenice moglo bi se prevesti kao sporo napredovanje. Odnosno, možda pažljivo, sigurno i stabilno napredujete ka svojim ciljevima.

  Od tako sporog i pažljivog napredovanja imali biste koristi. Naime, mogli biste da nadgledate, kontrolišete i sprečite negativne efekte bilo koje neprijatne, štetne ili loše situacije u kojoj se nađete.

  Zbog čega sanjate stepenice?

  Postoji toliko mnogo razloga zbog kojih biste mogli sanjati o stepenicama, a mi ćemo vam govoriti o nekim od ovih razloga.

  Advertisements

  Da li ste se ikada zapitali da li imate neprijatna osećanja kad god želite da učinite nešto značajno u svom životu i osećate se kao da niste dovoljno kompetentni?

  Razlozi za ovakvu vrstu sna variraju, ta tako i njihova tumačenja i značenja variraju. Neki od razloga zbog kojih biste mogli sanjati o stepenicama uključuju povećanje ili smanjenje samopouzdanja, svesti ili inteligencije, znak napretka ili neuspeha, osećaj da morate čekati da biste ostvarili određeni rast, da biste mogli da preuzmete odgovornosti, spor proces učenja, itd.

  Budući da se stepenicama možete kretati prema gore ili dole, kretanje uz njih ima različita značenja u poređenju sa kretanjem niz stepenice.

  Kretanje uz stepenice je znak napretka, postignuća ili dostizanja viših nivoa, dok kretanje niz stepenice može biti znak nazadovanja ili zastoja u životu.

  U sledećim pasusima ćemo objasniti više o raznim razlozima zbog kojih možda sanjate o stepenicama, pa ako još uvek niste sigurni u razloge koji stoje iza vašeg sna, onda je ovo poslednja šansa za vas.

  Znak uspeha ili neuspeha

  Kada u snovima vidite stepenice, ovo se uglavnom može odnositi na dve stvari, osećanje uspeha ili neuspeha u onome čime se trenutno bavite.

  Advertisements

  Ako na poslu imate neki projekat koji vodite i sanjate san sa stepenicama, ovo bi vam moglo ukazati na stanje posla, odnosno da li  se zaista krećete u pravom smeru ili ne sa tim čime se bavite.

  Glavni cilj svih ljudi u životu je da uspeju u onome što rade i dobiju nagradu za svoj naporan rad na častan način.

  Ako se stepenice pojavljuju u vašim snovima, to bi mogao biti znak da ćete u međuvremenu postići uspeh ili znak da vas, što takođe može biti slučaj, očekuje neuspeh.

  Rast ili smanjenje samopouzdanja

  Potrebna je hrabrost i energija da biste se prebacili sa jednog mesta na drugo dok ste na stepeništu i to je obično znak da osećate samopouzdanje u stvarima koje radite.

  Ako ste sanjali o kretanju stepenicama na gore ili dole, to bi mogao biti znak da ćete postati sigurniji u sebe i svoje sposobnosti, a u nekim drugim slučajevima može značiti i gubitak samopouzdanja.

  Kada sanjate kako se penjete uz stepenice, to bi moglo značiti da ste sigurniji i uvereniji u neke stvari u svom životu i da morate detaljnije da ih pogledate.

  Advertisements

  S druge strane, kada sanjate kako silazite niz stepenice, ovo bi mogao biti znak da više niste sposobni da se nosite sa nekim stvarima i da ste potpuno izgubili samopouzdanje i sposobnost.

  Važno je da ove snove zabeležite kako biste mogli znati koliko se ovo odnosi na vaš vlastiti život. Zavirite duboko u svoj život i tražite ono što vam uništava samopouzdanje i dajte sve od sebe da se toga rešite.

  Manjak odgovornosti

  Kad sanjate o stepenicama, to može biti rezultat vaših sposobnosti i načina na koji doživljavate stvari koje su vam veoma važne.

  Sanjati stepenice može biti pokazatelj vaše sposobnosti da preuzmete određene odgovornosti u vezi sa porodicom, poslom ili bilo kojim drugim aspektom svog života.

  Moguće je i da imate problema sa preuzimanjem odgovornosti za stvari koje su vam bitne u životu, pa je vreme je za promenu, morate postati pionir te promene.

  Ovo je znak da treba da postanete bolja osoba zbog onih koje volite i trebalo bi da budete spremni na izazove kao i da stvari rešavate brže nego ikada ranije.

  Advertisements

  Zaključak

  Snovi o stepenicama mogu imati i pozitivna i negativna značenja i morate biti precizni kada su u pitanju takvi snovi. Ovi snovi nesumnjivo imaju različita značenja, ali morate shvatiti šta znače i sve okolnosti tih snova.

  Stoga, kada sanjate o stepenicama, vodite računa o smeru i brzini kretanja po njima. Ako se krećete ka mestu koje deluje neprijatno, ovo je znak nečeg lošeg, pa bi trebalo da preduzmete nešto povodom toga.

  Advertisements
  Advertisements