Sanovnik zid – Šta znači sanjati zid?

Zid u snu ima dvostruko značenje, s jedne strane je simbol zaštite, a sa druge predstavlja prepreke na putu osobe koja sanja. Da bi se pravilno protumačilo o čemu se radi u takvom snu, treba pažljivo proučiti ono što je viđeno, sećajući se detalja sna i upoređujući ih sa događajima u stvarnom životu.

Milerovo tumačenje snova povezuje zid u snu sa preprekama sa kojima osoba neće moći sama da se nosi, a zbog velikog pritiska, može izgubiti ono što je već stekla.

Advertisements

Sanjati preskakanje zida

Preskakanje zida je dobar znak, koji upozorava da će sanjar uspeti da se nosi sa obavezama sa kojima se uhvatio u koštac, i da će dostojno izaći iz teške situacije. Ovaj san se takođe tumači kao podsvesna odbrana od uticaja drugih, namerno stvorene distance ili barijere u vezi.

Sanjati zid od stakla

Mnoge knjige snova dvostruko tumače šta se krije iza sna o staklenom zidu. S jedne strane, sanovnik govori o prekomernim zahtevima sanjara prema sebi i svojoj porodici, s druge strane predstavlja nevidljive prepreke i neuračunate rizike, što je upozorenje na velike finansijske gubitke.

Sanjati kameni zid

Za oženjenog muškarca, kameni zid, kako ga tumači sanovnik, se vidi kao prilika da treba iskoristiti podršku supruge i rođaka. Ako zid deluje kao prepreka u snu, onda je potrebno pogledati situaciju iz drugog ugla, što bi omogućilo da osoba pronađe rešenje za nevolje ili način zaobilaženja neželjenih poteškoća.

Sanjati porušen zid

Za devojku, porušeni zid u snu dvostruki je simbol, koji se objašnjava u zavisnosti od situacije koja se dešava u stvarnosti.

S jedne strane, ovaj san može ukazivati na to da je barijera nerazumevanja između sanjara i voljene osobe uklonjena i da će uslediti primirje. S druge strane, ovaj san može značiti nepouzdanost voljene osobe, kao i nemogućnost „oslanjanja na rame“ životnog partnera.

Advertisements

Sanjati mokar zid

Devojkama mokar zid u snu predskazuje suze. Ako je zid u spavaćoj sobi mokar, onda će tuga doći zbog nepristojnog ponašanja voljene osobe.

Sanjati napuknut zid

Napuknute zidove u snu sanovnik tumači kao nestabilno moralno stanje sanjaoca, stare koncepte i principe koji ometaju pun život i orijentaciju u prostoru. Takođe, takav san sugeriše potrebu da ažurirate svoje znanje i steknete nova znanja i korisne informacije.

Sanjati buđ na zidovima

Buđ na zidovima, prema knjizi snova, upozorava da bliski prijatelji nisu toliko iskreni kao što sanjaoc veruje. Ovaj san takođe može značiti da je sanjaoc izabrao pogrešan put kako bi ostvario svoje planove ili je nepošten prema ljudima oko sebe.

Sanjati krv na zidu

Krv na zidu, po knjizi snova, najavljuje neistinite glasine o privatnom životu, što će uticati na interese cele porodice i okaljati ugled porodice.

Sanjati pukotine u zidu

Pukotina u zidu u snu govori o zategnutom odnosu sanjaoca sa porodicom, a takođe nagoveštava oštećen odnos sa prijateljima i voljenima. Ako udata dama u snu vidi kako je zid pukao, njoj taj san predviđa probleme u odnosima sa njenim mužem, čiji će uzrok biti njena prevara ili prevara koju će počiniti voljena osoba.

Sanjati da voda curi iz zida

San u kome voda curi iz zida, knjiga snova tumači kao bespomoćnost osobe, nemogućnost da pravilno odgovori na situaciju. Takođe, ovakva vizija u snu može ukazivati na mešanje prijatelja i poznanika u lični život sanjaoca.

Sanjati natpis na zidu (za žene)

Ako žena u snu vidi kako je privlači neki natpis na zidu, onda se ovaj san tumači kao nezadovoljstvo u sek*ualnom životu i podsvesna potraga za drugim partnerima koji će je zadovoljiti u krevetu i ispunjiti njene fantazije.

Sanjati da se zid kuće ruši

Sanjati kako se zid kuće ruši, znači početak prekretnice u iskušenjima. Treba dostojanstveno podneti sve nedaće, nakon čega će doći dugo očekivanog blagostanja i moralnog spokoja.

Sanjati da zid padne

Ako je muškarac sanjao da je zid pao bez nekog očiglednog razloga, onda je potrebno da pažljivije sagleda ponašanje njegove lepše polovine. Možda je izabranica našla zamenu, i ne želi više zajednički život sa njim.

Ako zid padne usled određenih čovekovih postupaka, tada se, prema knjizi snova, muškarac može lako nositi sa svojim protivnicima i rivalima u poslu, a u poslu će postići velike finansijske visine.

Sanjati da se zid ruši (za devojku ili ženu)

Ako mlada devojka vidi da se zid ruši u snu, to znači priliku da postigne željene ciljeve u vezi sa određenim mladićem. Za ženu koja se već dugo ne slaže sa svojim izabranikom, ova vizija u snu se tumači kao predstojeći sastanak i pomirenje sa voljenom osobom.

Advertisements
FOTO: PIXABAY

Sanjati rupu u zidu

Onima koji su sanjali rupu u zidu, knjiga snova savetuje da budu oprezni i budno sve preispituju, jer će u stvarnosti neko pokušati da prevari osobu koja ovaj san sanja.

Devojke bi trebalo da se uzdržavaju od velikih ulaganja na neodređeno vreme, a muškarci ne bi trebalo da preduzimaju nove korake po pitanju stvari u koje nisu dovoljno upućeni.

Sanjati tapete na zidu

Ako vidite tapete na zidu dok sanjate, to ukazuje na vašu sposobnost da uredite svoj život i postavite domaćinstvo na noge. Za devojke, ovaj san ukazuje na moguće preseljenje kod voljene osobe.

Sanjati da vidite slike na zidu

Slike okačene na zid, prema knjizi snova, upozoravaju na obmanu koja se odnosi na poslovnu sferu. To je znak sukoba interesa, rivalstva i učešća u sumnjivom i rizičnom poduhvatu.

Sanjati sat na zidu

Sat na zidu koji se zaustavio ukazuje na to da vreme za poboljšanje odnosa između supružnika ističe, i ako ništa ne preduzmu, putevi će im se uskoro razići. Sat bez strelica označava opasnost od gubitka posla.

Sanjati da krečite zidove

Ovaj san govori o stanju realnih i finansijskih prilika da svoj dom dovedete u red, popravite i opremite sve prostorije. Neobični događaji na poslu i u kancelariji, pojava novih zanimljivih projekata, prilika da svoje originalne ideje oživite, to je ono što krečenje zidova znači u snu.

Ako vam se dogodilo da ste u snu krečili zidove u belo, to znači da ćete uskoro da učestvujete u nekom grandioznom događaju ili proslavi.

Sanjati da perete zidove

Pranje zidova u snu ukazuje na prisustvo monotonog i mukotrpnog posla koji treba obaviti. Za žene, ovakva vizija govori o potrebi obavljanja kućnih poslova.

Sanjati da zidate zid

Izgradnja zida u snu tumači se kao početak sreće i idile u kući. Za mlade ljude ovaj san nagoveštava predstojeće venčanje.

Sanjati da se penjete na zid

Penjanje na zidove u snu tumači se kao beznađe, nemogućnost prilagođavanja okolnostima, razočaranje i umor. Obratite se nekome za pomoć, inače biste mogli zaostajati za životom, fokusirajući se samo na probleme.

Sanjati da popravljate zid

San o popravljanju zida ukazuje na normalizaciju odnosa sa voljenima, idilu i harmoniju porodičnog života. Ženi koja je izgubila nadu u obnovu braka, ova vizija u snu je znak da nije sve izgubljeno i pre ili kasnije će joj voljena osoba doći.

Sanjati da prolazite kroz zidove

Ovaj san znači sudar sa nečim izvanrednim, što vas može trajno „uznemiriti“. Ako žena prolazi kroz zid u snu, to znači da će saznati o neverstvu voljene osobe ili o njegovoj zločinačkoj prošlosti.

Advertisements

Sanjati da razbijate zid

Ovaj san znači pobedu nad životnim preprekama i uspešno izbegavanje obmana. Moćićete da savladate svoje neprijatelje i pokorite protivnike u teškoj borbi, i postanete pobednik.

Sanjati da bežite kroz zatvorski zid

Bežati kroz zatvorski zid u snu znači oslobađanje od opterećujuće veze, smeća i nepotrebnih stvari koje vas sprečavaju da idete dalje i sprečavaju vas da se razvijate. U nekim slučajevima, takav san nagoveštava slom u ljubavnoj vezi.

Sanjati beli zid

Da biste shvatili zašto se zid pojavljuje u vašem snu, treba da se setite njegovog izgleda i boje. Sanjati bele zidove, prema knjizi snova, znači duševne muke ili duhovne nagone. Snežno beli zid znači da za postizanje željenih visina čovek treba da radi na sebi, kao i da stekne dodatna znanja.

Sanjati crveni zid

Crveni zid u snu simbolizuje emocionalnu barijeru koju sanjar mora prevazići. San često ukazuje na prisustvo osobe u stvarnom životu koja izaziva negativne emocije kod osobe koja taj san sanja, ali čije mišljenje i dela treba uzeti u obzir. Neophodno je prevazići međusobno neprijateljstvo; u suprotnom zajednički poduhvat je osuđen na propast.

Sanjati crni zid

Crni zid, prema knjizi snova, znak je da neko namerno pokušava da naškodi sanjaocu. Samo istrajnost i snaga volje pomoći će sanjaocu da stigne do cilja kao pobednik.

Sanjati zeleni zid

Zeleni zidovi u snu, prema sanovniku, personifikacija su mira i spokoja. Ovaj san prikazuje podsvesno odbacivanje spoljnih nadražaja, želju za harmonijom sa sobom i sopstvenim telom. Ovo je znak osobi koja sanja da treba više vremena da posveti svom zdravlju.

Advertisements

Sanjati žuti zid

Suočavanje sa nesporazumima usled neistinitih tračeva i glasina koje šire zlonamerne osobe je ono što žuti zidovi znače u snovima. Samo emocionalna kontrola i strpljenje pomoći će izgladiti nastali sukob.

Advertisements