Skip to content

Šta znači sanjati amputaciju?

  Sanjati da su vam amputirani udovi simbolizuje uklanjanje nečega što je važno, kao na primer, talente, sposobnosti i samopouzdanje za obavljanje različitih aspekata svog života.

  Shvatite ova upozorenja ozbiljno jer mogu uticati na vaš život značajno i negativno.

  Advertisements

  Ovaj simbol amputiranih udova iz sna ukazuje na vaša osećanja kao što su frustracija ili nemoć. Ovaj san govori o gubicima i ako želite da to izbegnete, morate preduzeti određene mere.

  Sanjati amputaciju ruke

  Sanjati da su vam ruke amputirane, nagoveštava da ćete pretrpeti gubitke koji mogu uticati na vašu sposobnost da nastavite preuzimanjem odgovornosti i poslom.

  Ne možete ništa učiniti čak i ako ste to želeli, možda vas neko uklanja sa pozicije na kojoj ste nekada bili šef i izuzetno ste pod stresom zbog gubitka sposobnosti da to nastavite.

  Advertisements

  Ovaj san ukazuje na to da nemate motivacije. U svom životu imate uzak prostor delovanja i ograničenja, neko vas sprečava u tome da ih proširite.

  Osećate se bespomoćno zbog ovoga i ne možete se prestati osećati tako. Ovo će vam doneti finansijski gubitak. Takođe ukazuje na razdvojenost sa voljenom osobom.

  Advertisements

  Sanjati da se navikavate na amputaciju

  Sanjati da su vam odsečeni udovi, a vi se oporavljate ili snalazite, ukazuje na to da imate posla sa nemoći, beznađem i frustracijom.

  Međutim, san predviđa da će nakon nekog vremena sve biti u redu. Jednostavno morate da napravite velika prilagođavanja u novom načinu života.

  Sanjati da nekome vršite amputaciju

  Videcti sebe u snu kako amputirate tuđe ruke ili noge, sugeriše da šaljete poruku ili pretnju da ćete oduzeli priliku drugima da se izraze.

  Ljudima onemogućavate pristup poslu, tako da će na kraju morati sami da odu ili da ostanu po strani.

  Sanjati amputaciji nogu ili stopala

  Sanjati da vam se amputiraju noge ili stopala, predskazuje da će se dogoditi nešto negativno u vašem životu. Verovatno ćete izgubiti mobilnost i slobodu što će otežati napredovanje u bilo čemu.

  Advertisements

  Ovaj san ukazuje na to da ćete u životu imati nekih gubitaka. To je znak da ste izgubili sposobnost da se razvijate, priliku da postignete bolje rezultate u svom životu. Ne možete napredovati u životu jer ste zaglavljeni negde.

  Sanjati da vršite amputaciju na sebi

  Sprovođenje samoamputacije u snu, predviđa da ćete namerno raskrstiti sa ljudima koji su vam nekada bili veoma važni.

  Možda otpuštate dugogodišnje zaposlene ili kolege koji su radili s vama ili možda uklanjate svaku komunikaciju sa određenim članovima porodice.

  Sanjati amputaciju nožnog prsta

  Sanjati da su vam nožni prsti amputirani, znak je da ćete uskoro izgubiti osećaj za ravnotežu nakon gubitka voljene osobe. Nekada ste bili vrlo bliski sa ovom osobom i ona vas je uvek podržavala kad vam je to bilo potrebno.

  Sanjati amputaciju zbog nesreće

  Kad vam se u snu amputacija radi zbog nesreće, to simbolizuje vaš strah od neuspeha u poslu. Plašite se događaja i okolnosti koji su van vaše kontrole.

  Sanjati da vam rastu novi udovi nakon amputacije

  Sanjati o izrastanju udova nakon amputacije sugeriše da ćete moći da se branite i oporavite od slabosti i neuspeha. To bi takođe mogao biti odraz vaše najveće želje da cenite ono što ste ranije izgubili.

  Advertisements

  Sanjati amputaciju psa ili mačke

  Videti amputaciju koja se vrši psu ili mački zbog bolesti, znak je da ćete morati preduzeti drastične mere kako biste ublažili bol i patnju ljudi koji su vam bliski.

  Sanjati amputaciju palca ili prsta

  Ako vam u snu amputiraju palac ili prst, to znači da ćete izgubiti sposobnost da iskoristite mogućnosti koje vam se ukazuju. San predviđa da će vas verovatno zaobići promocije ili poslovni dogovori.

  Ovaj san ukazuje na fizičku i mentalnu zbunjenost, jer ste izgubili sposobnost osećaja dodirom. Takođe osećate anksioznost jer se ne možete nositi sa brigama u svom životu.

  Psihološka značenja snova o amputaciji

  San o amputaciji jednog ili više udova može biti znak straha ili rizika za sanjaoca da će izgubiti deo sebe. Kada neko u snu izgubi deo sopstvenog tela izazvano amputacijom, taj san ostavlja snažan osećaj gubitka.

  Izgubljena sposobnost, moć ili imovina – nešto što je drago osobi koja je usnila ovakav san.

  Gubitak noge ukazuje na ograničenje kretanja, na primer, na neostvarenu želju za putovanjem. Za muškarca je san o kastraciji sigurno povezan sa gubitkom moći i sek*ualnim performansama.

  Advertisements

  Amputacija u snu upozorava ne samo na pretnje i predstojeće gubitke. To je takođe neki bolan rez u vašem svakodnevnom životu. Morate razmisliti o ovome.

  Anksioznost

  Psihoanalitičari stare škole tumače da uklanjanje udova u snu obično predstavlja erotsku i sek*ualnu anksioznost doživljenu kao kastracija. Takođe bes i bol zbog odvojenosti od voljene osobe.

  Izgubljena psihološka podrška

  Prema mišljenju savremenih psihoanalitičara, trebalo bi da upamtite koji su udovi amputirani ili odvojeni. Amputirana stopala ili noge ukazuju da postoji nešto što vas ograničava u vašem životu – izgubljene mogućnosti da se razvijate ili je izgubljen mentalni ili duhovni stub.

  Ograničenje

  Odsustvo ruke verovatno govori da sanjaoc nema dovoljno slobode delovanja. Ko je u snu obezglavljen, tom preti opasnost da se probudi i da “izgubi glavu”.

  Evropsko tumačenje sna o amputaciji

  • Gubici ako se amputiraju manji udovi (prsti na rukama i nogama) – ovaj san najavljuje profesionalne gubitke.
  • Pad poslovanja ako je u pitanju amputacija nogu ili ruku (za biznismena) – ovaj san najavljuje predstojeći finansijski i ozbiljan pad poslovanja.
  • Odvajanje ako žene vide amputirani deo tela – ovaj san pokazuje razdvajanje sa onim što volimo ili sa voljenom osobom.
  • Nezainteresovanost ako vidite amputiranu ruku ili nogu – ovaj san ukazuje na neku vrstu mentalne ili duhovne odvojenosti od vašeg okruženja.
  • Bol ako se sami podvrgnete amputaciji – ovaj san pokazuje da će razvod od osobe koju volite biti veoma bolan.
  • Prepreke za kretanje napred ako su vaše ruke ili ruka u snu amputirane – to znači da je područje vašeg delovanja ograničeno ili suženo, i to vam ne dozvoljava da dođete do višeg položaja.
  • Sposobnost promene života ako vam se amputira noga – ovaj san je znak da ne možete ili ne smete više da bežite. Sada je vreme da sagledate posledice i pokušate da promenite svoj život na bolje.

  Arapsko (islamsko) tumačenje sna o amputaciji

  • Amputacija bilo kog ekstermiteta – ovaj san predstavlja razdvajanje i gubitak u vašem životu.
  • Razdvajanje ako prihvatite amputaciju – Ako u snu prihvatate amputaciju udova, to znači odvajanje od voljene osobe.
  • Strah ako odbijate amputaciju u snu – ovaj san pokazuje strah od napuštanja i razdvajanja.
  Advertisements
  Advertisements