Skip to content

Šta znači sanjati ovcu?

  Snovi o ovcama predstavljaju život u društvu i zahteve svake grupe. Ponekad se ovo protivi onome što želite sa svojim razmišljanjem. Ovca ilustruje ravnotežu koju treba da imate da bi sve vaše rutine radile bez problema.

  Sanjati da vidite ovcu simbolizuje osećaj ugodnosti sa životom kakav jeste, iako ćete možda dobiti puno kritika. Ovaj san izražava nezadovoljstvo sobom. Treba da pratite život na način koji vas čini srećnim i naučite se da ne obraćate previše pažnje na kritike drugih.

  Advertisements

  Ovaj san takođe izražava potrebu da se dobije pomoć ili izbegnu loši uticaji tuđih napada. Mnogi snovi dolaze u raznim kontekstima. Sve će to uticati na tumačenje snova.

  Moguće je da će se u narednom periodu mnoge stvari postaviti na svoje mesto, pa ćete se konačno opustiti i uživati u svemu stečenom. Ali ako vidite ovcu kako luta u snu, u tom slučaju ovo je san koji ukazuje na porodične probleme u vašem životu.

  Možda ćete imati sukob sa rođacima koji se neće složiti sa vašim predlozima vezanim za posao s kojima se svi bavite. Oni će tvrditi da ste ih oštetili i da ste prisvojili ono što vam ne pripada.

  Advertisements

  Sanjati velike ovce

  Kad sanjate o velikim ovcama, to pokazuje da ste izvan standarda onoga što društvo očekuje. Postajete jedinstveni i svet vas očekuje sa velikom pažnjom. Ono što razumete inspirisaće druge i nateraće ljude da slede vaše smernice.

  Sanjati jagnje

  Ako ovca u vašem snu nije odrasla ovca, već jagnje, to bi mogao biti pokazatelj da ćete u životu imati mnogo kratkoročnog zadovoljstva, a biće moguće čak i da upoznate neku od vaših bivših ljubavi koja je otišla od vas.

  Advertisements

  Jagnje takođe označava nežnost, nevinost i toplinu, i tako može ukazivati na takvu vašu prirodu koja je ili skrivena ili otvorena, ali je prisutna u vama, čak i ako je ne pokazujete sve vreme.

  Videti mrtvo jagnje u snu ili jesti jagnje označava bolest, neuspeh i tugu koji vas očekuju u bliskoj budućnosti. U tom smislu, značenje nije pozitivno, a najgore je kad vrište, onda je značenje još gore.

  Ako ste u rukama nosili jagnje, ne brinite o njegovom značenju, jer to pokazuje da ste zaštićeni od svih briga na ovom svetu. Okruženi ste dobrom energijom, duhovnim i materijalnim bogatstvom.

  Ako su jagnje u snu pojeli vuci, očekujte da se neke stvari neće dobro završiti ni za vas, ni u vašu korist, koliko god nevine i iskrene mogle biti. Budite oprezni ako ste sanjali takav san.

  Ako sanjate jagnje, to ukazuje na to da vam je potrebna pomoć u donošenju najboljih odluka. Potrebna vam je čvrsta namera da sledite najbolji put.

  Advertisements

  Sanjati ovčju vunu

  Ovčja vuna simbolizuje nežnu osobu. Sanjanje o runu pokazuje da morate da unesete mir i smirenje u svoje srce. Morate pomoći drugima da pronađu ravnotežu i grade odnose sa mirom i harmonijom.

  Ako u snu odsečete runo od ovaca, u tom slučaju je takav san pokazatelj da vam predstoje neki loši događaji i da se vrlo brzo morate pripremiti za takve događaje.

  Sanjati da neko šiša ovce

  Kad sanjate da neko šiša ovce, ovo simbolizuje dobru zaradu na poslu i predanost i naporan trud. Pomoglo bi kad biste se na poslu dobro pripremili. Uprkos tome, pomoglo bi ako težak posao koji obavljate uravnotežite sa odgovarajućim odmorom. Ako imate volju za napornim radom, onda će i korist doći.

  Sanjati da vas napadaju ovce

  Ako sanjate da vas napadaju ovce, to ukazuje na to da neko ima loše namere. Pomoglo bi kada biste bili pažljivi i proračunavali. Najbolje što bi trebalo da uradite je da uvek delujete bez privlačenja pažnje ili izazivanja sumnje. Ovakva osoba može brzo da analizira vaše pokrete.

  Sanjati mrtvu ovcu

  Ako sanjate mrtvu ovcu, ovo simbolizuje vaše izbavljenje od svih prošlih veza koje vas sputavaju. Ovaj san pokazuje da živite život zbog kojeg se osećate živo i zadovoljno. Pomoglo bi ako ostavite iza sebe sve kritike i glasove protiv onoga što živite. Sada je vreme da nađete sreću na svom putu.

  Sanjati da ne možete okupiti ovce na pašnjaku

  Ovce raširene oko pašnjaka na takav način da ih ne možete okupiti u snu, mogu biti pokazatelj da ćete biti na rubu rugla i ogovaranja. Uzrok ove kritike verovatno je povezan sa nekom nedavnom odlukom koju ste doneli ili nečim što ste preduzeli, poput nespretnosti ili zaborava na nešto važno.

  Advertisements

  Sanjati da čuvate ovce

  Čin čuvanja ovaca, u kontekstu sna, predstavlja sporo i stabilno gomilanje bogatstva. Ovo se posebno odnosi na materijalne stvari, poput nakita, finog nameštaja ili novca.

  Alternativno, čuvanje ovaca takođe može osvetliti predstojeću situaciju u kojoj biste se ponašali glupo. Vaša loša procena u ovoj situaciji donela bi vam veliku sramotu.

  Sanjati ošišane ovce

  Ošišane ovce sa kratkom, mekom vunom predviđaju da ćete uskoro dobiti naknadu za vaš naporan rad. Vaš trenutni trud uskoro će biti nagrađen novcem, priznanjem ili višim statusom.

  U nekim slučajevima ovce kojima je ošišana vuna takođe mogu predvideti slučajno poznanstvo. Ubrzo biste mogli naći imućnog muškarca ili ženu koja će vam pružiti bogatstvo i poklone izvan vaše najluđe mašte.

  Sanjati zaklane ovce

  Zaklana ovca, bila ona u fabrici ili mesari, u stvarnosti vam predviđa buduće nevolje. Uskoro možete naići na problem koji ne možete rešiti ili izazov koji ne možete savladati, što bi moglo dovesti do osećaja neadekvatnosti i razočaranja.

  Sanjati ovčju kožu

  Ovčja koža se u svetu snova generalno tumači kao pozitivan simbol. To odražava dobro radno mesto koje pruža prilike da rastete kao pojedinac.

  Advertisements

  To takođe može značiti da ćete uskoro dobiti unapređenje ili pronaći bolju poziciju u istom polju. Dalje, nastavili biste pristojno zarađivati za život i napredovati sve dok se ponašate na dobar, pravedan način.

  Sanjati da vidite ovcu izbliza

  Videti ovcu izbliza tokom sna može se protumačiti kao znak da ste u svom životu čvrsto povezani sa starijom ženom, poput bake, majke ili tetke. Ove bliske slike ovčijih očiju ili uši odražavaju ovu blizinu bez obzira da li je ova žena još uvek deo ovog sveta.

  Sanjati borbu ovaca

  Sanjati borbu ovaca u svetu snova, na primer kada se udaraju glavama, tumači se kao znak da započinjete ili ćete započeti projekat koji će biti u stalnom usponu.

  Sanjati da ovca beži od vas

  Ako tokom sna ovca pobegne od vas ili izbegne vaše prisustvo, to znači da biste mogli imati sukoba sa mlađim članovima porodične grupe, poput mlađe braće i sestara, rođaka ili sopstvene dece.

  Ovo je verovatno zbog njihove želje za nezavisnošću ili faze pobune, a verovatno je vezano za njihovu nadolazeću zrelost i um koji se razvija.

  Sanjati da šišate ovce

  Čin šišanja ovaca tokom sna otkriva prisustvo pojedinaca u vašoj društvenoj grupi, poput prijatelja ili kolega, koji su ravnodušni prema vašim pokušajima da se poboljšate i nemaju interesa da vam pomažu u postizanju vaših ciljeva.

  Advertisements

  Ovi pojedinci će vam verovatno iscrpeti energiju i inspiraciju, pa ne bi bilo pametno deliti sa njima ambiciozne planove ili inovativne ideje.

  Ako ste imali problema sa šišanjem ovaca, posebno ako niste bili u stanju da ih ravnomerno ošišate, znači da vas vaša podsvest upozorava da se ne upuštate u bilo koji poslovni poduhvat o kojem trenutno razmišljate. Najverovatnije zato što nemate potrebno iskustvo, veštine ili finansijsku podršku da biste uspeli.

  Sanjati crnu ovcu

  Jedan primer je neverovatan za pogledati, a ovo je san u kojem vidite crnu ovcu, u tom slučaju je značenje vrlo jasno, suočićete se sa periodom u kojem ćete biti neshvaćeni od članova porodice, i ne samo oni, mučiće vas pripadnici vašeg bliskog okruženja.

  Kad sanjate o crnim ovcama, ovo nema uvek loše značenje. Crna ovca u snu simbolizuje samopoštovanje i prihvatanje. Prihvatate sebe takvog kakav jeste i odlučujete da budete verni sebi.

  Crne ovce predstavljaju prisustvo nekoga u vašoj društvenoj grupi, bilo da su to poznanici ili bliski prijatelji, koji su na ivici da vam zabodu nož u leđa. Ova izdaja bi vas duboko povredila i stvorila probleme među onima koje poznajete zbog laži koje vaš neprijatelj širi o vama.

  Sanjati belu ovcu

  Kad sanjate o belim ovcama, ovo pokazuje domišljatost. Postoji neko ko vam je blizak i ova osoba ima ove karakteristike. Morate pomoći ovoj osobi. S druge strane, može značiti da morate potražiti pomoć kako biste pronašli zaštitu od napada negativaca.

  Advertisements

  Ako su ovce u vašem snu bele, čisto bele, u tom slučaju ste neverovatno dobro i volite svoje okruženje.

  Ovce, kao opšti simbol snova, vide se kao manifestacija slabe, plahe ili na neki drugi način mekane ličnosti. Iako se možda ne smatrate takvim, moguće je da vas je nedavna situacija dovela u položaj da ne možete biti asertivni kao obično.

  Za one koji su u vezi,  to odražava probleme u vezi sa intimnošću i posvećenošću. Ako se viđate sa nekim, verili ste se ili ste u braku, možda ćete imati problema sa prenošenjem svojih istinskih osećanja, zbog čega ćete se tiho potčiniti željama svog partnera.

  Sanjati stado ovaca

  Veliko stado ovaca, posebno kada je broj prevelik da bi se brojao, predstavlja vaš trenutni nivo sreće ili zadovoljstva radom. Vaš posao trenutno vas verovatno ispunjava i dobro napredujete u ciljevima vezanim za karijeru.

  U nekim slučajevima, isti taj simbol može predvideti da vas viša sila štiti, vodi ili pomaže. Ako se trenutno pitate da li da rizikujete u stvarnosti, sada je vreme da to učinite.

  Ako ste sanjali stado ovaca, to znači da ne morate da radite ono što drugi misle da je najbolje za vas. Onaj ko će trpeti bol u budućnosti zbog pogrešnog izbora jeste vi sami.

  Advertisements

  Iz tog razloga treba da odredite kojim putem biste krenuli, a da ne sledite tuđe odluke. Radite ono što mislite da će vas u budućnosti obradovati.

  Advertisements
  Advertisements