Šta znači sanjati pauka?

Pauk je zastrašujući insekt koji proizvodi prilično snažna osećanja kad se pojavi u snovima. Postoje razni uobičajeni simboli u snovima koji uključuju pauke, pa je tako moguće pratiti svoje emocije koje se pojavljuju u snovima.

Pauci mogu biti zastrašujući, otrovni ili agresivni, što ih čini zastrašujućim kad ih sanjamo. Detalji vaših emocija u snu koji je povezan sa paukom nude dragocene tragove za dešifrovanje vašeg sna.

Advertisements

Postoje uobičajeni snovi o paucima, zajedno sa njihovim tumačenjima, a oni slede ispod.

Sanjati pauka na telu

Ako pauk izlazi sa raznih delova vašeg tela, kombinujte ovaj snažni simbol zajedno sa osnovnim simbolima koji se odnose na delove tela u snovima kako biste saznali nešto o ovom konkretnom snu.

Na primer, ako sanjate o pauku na svom telu, možda ćete morati više da slušate svoju žensku stranu ili ženske figure u svom životu, kao što je, na primer, majka.

Snovi o paucima koji izlaze iz usta i grla ili snovi u kojima jedete pauka simbolizuju vašu kontrolu nad situacijom.

Ne plašite se da pokažete svoju dominaciju u vezi. Međutim, moraćete bolje da izrazite svoje misli i stavove.

Advertisements

Sanjati paukovu mrežu

Ako vidite pauka kako aktivno plete mrežu u vašem snu, znači da ćete biti nagrađeni za svoj naporan rad. Dobićete unapređenje na svom poslu ili biti priznati za postignuća u teškom zadatku.

Još je bolje ako sanjate sebe kao pauka koji plete mrežu. Možda radite na složenom projektu koji uključuje mnoge međusobno povezane delove.

Međutim, ako ste upleteni u paukovu mrežu kao plen, to ukazuje na osećaj da ste zapleteni ili zarobljeni u nezgodnoj ili posesivnoj vezi.

Sanjati o čišćenju paukovih mreža znači da ste na putu da se izvučete iz emocionalnih i fizičkih zavrzlama.

Sanjati jaja od pauka

Videti jaja pauka u snovima sugeriše da niste u mogućnosti da u potpunosti prepoznate svoj potencijal. Drugi vas sputavaju da se izrazite.

Međutim, videti pauka kako izlazi iz paukovih jaja znači da ste u procesu izražavanja svojih istinskih misli i stavova.

San ima isto značenje kada vidite paukovo gnezdo u svom snu.

Međutim, ako vidite trudnog pauka kako aktivno polaže jaja, to će imati slična značenja u odnosu na san o trudnoći. Neko koga poznajete u svom životu može uskoro zatrudneti.

Sanjati aktivnog pauka

Videti kako se pauk penje uza zid ili plafon u vašem snu, znači da će vaše želje uskoro biti ostvarene.

Sanjati kako se pauk spušta sa plafona na vas, ukazuje na to da niste u stanju da pobegnete iz neke veze. Ako sanjate bebu pauka, to simbolizuje novu ili skoro uspostavljenu vezu.

Značenja snova imaju slične konotacije ako u snu vidite pauka koji leti ili skače.

Advertisements

Pauk koji pada u vašem snu znači da možete izgubiti neke moćne prijatelje koji su uvek bili skloni da se brinu o vama.

Kada pauk govori u snu, obavezno ga slušajte, jer poruka o kojoj govori može imati važna značenja.

Ako se vaš san odnosi na to da se dva pauka tuku i napadaju jedan drugog, dve vaše bliske ženske prijateljice, saradnice ili čak članovi porodice možda imaju skrivene sukobe ili borbu za dominaciju.

Ako sanjate nepretećeg pauka koji vas škaklja po leđima, to je podsetnik za vas da je život prekratak, zato radite ono što vas usrećuje.

Sanjati napadi ili ugriz pauka

Sanjati da vas je pauk ugrizao predstavlja sukob sa vašom majkom i drugim ženskim figurama u vašem životu, možda šeficom ili saradnicom.

San o ujedanju od strane pauka je metafora majke koja proždire ili ženske moći da poseduje i zarobi.

Sanjati o ujedu pauka ili ubodu po rukama ili nogama, a da zapravo ne „vidite“ kako vas pauk grize, znači da se možda osećate zarobljeno u nekoj vezi, a dugotrajna rana na ruci ili nogama podseća vas na sukobljenu prošlost.

Sanjati o tome kako pauci jure za vama znači da želite da izbegnete ili pobegnete od dominantnih ženskih figura u vašem životu.

Ako su pauci na vašoj glavi ili u vašoj kosi i napadaju vas ili grizu, to znači da neprestano prigovaranje dominantnih ženskih figura počinje da vam „ulazi u glavu“. Značenje je isto  ako u snu vidite da vam je pauk pod kožom.

Kada pauk napada neke uobičajene delove lica kao što su nos i oči, to znači da vas ženstvena figura zasenjuje, sprečavajući vas tako da se izrazite.

Sanjati pauke različitih boja i veličina

Boja pauka obično se može čitati zajedno sa simbolima i značenjima određenih boja u snu.

 • Beli pauk: lečenje, nada, energija.
 • Crni pauk kao što je Crna udovica: Neiskrenost, teror, razočaranje.
 • Crveni pauk (neotrovni): Čuvar, sreća, strast.
 • Zeleni pauk: Mir, tuga, vreme za oporavak.
 • Plavi pauk: prevazilaženje, veridba, sadržajnost.
 • Žuti pauk: Sreća, slučajni događaji, neobičnost.
 • Narandžasti pauk: velikodušnost, živost, društvenost.
 • Roze pauk: ljubav, radost, slatkoća, sreća.
 • Ljubičasti pauk: kraljevstvo, visoki čin, pravda, bogatstvo i dostojanstvo.
 • Srebrni i zlatni pauk: Sreća, bogatstvo.
 • Prugasti pauk: Stvari nisu onakve kakve izgledaju.
 • Smeđi pauk: fizička udobnost, konzervativizam i materijalizam.
 • Dlakavi pauk (tarantula): potražite rezultat ispod površine.
 • Tačkasti pauk: Stresna vremena će proći.

Sanjati velikog pauka

Ako sanjate o ogromnom ili džinovskom nesmrtonosnom pauku kao što je pauk-lovac (drveni) ili vuk- pauk, to znači da imate neke moćne prijatelje koji se kriju u senci kako bi vam pomogli da se odbranite od nedaća.

Advertisements

Stvari izgledaju veće od onoga što jesu, zato pogledajte i iznutra i spolja da biste pronašli snagu i prevazišli loša vremena.

Međutim, ako se čini da je džinovski pauk u snu otrovan kao što je to Crna udovica, to znači da se uskoro može desiti nesreća u vašem životu. Opasnosti su neizbežne i vrebaju u mraku.

Sanjati tetovažu pauka

Sanjati o tetovaži pauka znači da se ne bojite da izrazite svoju žensku i kreativnu stranu. Međutim, ako tetovaža pauka sadrži otrovnog pauka, to može značiti da planirate nešto varljivo i smrtonosno što može naneti štetu drugima.

Sanjati pauka u krevetu

Sanjati pauka u krevetu ili na dušeku sa vama može značiti da se ženska figura petlja u vaš lični život. Naročito sa vašim romantičnim vezama ako imate dečaka / devojku ili supružnika.

Sanjati ubijanje ili mrtvog pauka

Ako u snu ubijete jednog pauka, to simbolizuje nesreću i lošu sreću. Videti mrtvog pauka u snu znači da ste prevazišli neko snažno žensko iskušenje.

Sanjati da imate pauka kao kućnog ljubimca

Sanjati o posedovanju i držanju kućnog ljubimca koji je pauk i, iako ih se plašite u stvarnom životu, znači da ćete biti spremni suočiti se sa svojim drugim strahovima u svakodnevnom životu. Vreme je za rešavanje novih prepreka i suočavanje sa novim avanturama.

Advertisements

Zašto sanjate pauka?

Postoje razni razlozi zašto sanjate pauke, a oni su sledeći.

Osećaj zarobljenosti, gubitka slobode ili zatočeništva

Videti pauka koji je sam u snu ili videti sebe kao pauka, ukazuje na to da se osećate kao autsajder. Želite da otpuzite i sklupčate se u uglu i sačekate. Želite da se držite na distanci i da se držite dalje od spoljnih situacija.

Simbol ženskih moći ili nadmoćnih majčinskih figura

Pauci su takođe simbol ženskih moći ili nadmoćnih majčinskih figura u vašem životu. To bi mogao biti slučaj kada sanjate o tome kako pauk puzi po vama ili o nadiranjima paukova sa svih strana. Mnoštvo paukova predstavlja zarobljavanje i kontrolu sila koje isisavaju život iz vas.

Skrivene radnje, šeme ili neke vrste manipulacije

Pauci tkaju zamršene spletke kako bi uhvatili svoj plen. Oni sede na mreži osećajući bilo kakvo podrhtavanje ili zatezanje mreže koje bi moglo ukazivati na mogući obrok.

Paukova mreža je osetljiva, ali je takođe i izuzetno lepljiva i jaka. Nevidljiva je, ali i smrtonosna. Njena svrha je zarobljavanje i zatvaranje. Gde se nalaze takve mreže u vašem životu? Plete li neko skrivenu zamku da bi vas uhvatio?

Kreativnost, umetnost ili zanatska veština

Pauci su takođe simbol kreativnosti zbog kompleksnih mreža koje pletu i budući da mreže grade na prilično umetnički način.

Pogledajte u kontekst sna o pauku da biste shvatili njihov osnovni simbol i poruku. Na primer, vaš san bi se mogao odnositi na nešto što gradite, na neke kreativne projekte na kojima radite ili na ideju koju biste želeli da sprovedete u delo.

Zaključak

Većina snova o paucima objašnjava lična iskustva koja je sanjar imao sa paucima.

Uticajne kulturne mitologije i tumačenja pauka takođe daju značenje paucima u snu. Takvi snovi nisu slučajnosti i zapravo, nijedan san nikada nije slučajnost.

Setite se kakav je bio pauk, šta ste radili i emocije koje ste proživljavali dok ste sanjali taj san. To će rezultirati tačnijim tumačenjem sna.

Advertisements