Skip to content

Šta znači sanjati tuču?

  Kada sanjate da se tučete, to je obično znak velikog sukoba u vama. Vaše emocije mogu da podivljaju iz teške situacije sa kojom biste mogli da se suočite u životu.

  Takvi snovi imaju različita značenja koja često zavise od mnogih faktora. Za tačnije tumačenje vašeg sna o tuči, važno je da zapamtite što više o snu.

  Advertisements

  Postoje razni scenariji snova o tuči i njihova tumačenja, a oni su sledeći.

  Sanjati da se tučete za svoj život

  Mogli ste da sanjate ovaj san u kojem se tučete da ostanete živi ili od napadača koji žele da vas dokrajče. Ovaj san može da ukazuje na to da vi ili neko koga poznajete možda ima ozbiljnu bolest i očajnički želi da bude bolje.

  Sanjati da se tučete sa roditeljima

  Kada sanjate ovaj san, to može zbog činjenice da ste se s njima posvađali u budnom životu. U takvom slučaju, bilo bi bolje da razgovarate s njima i ispravite stvari.

  Advertisements

  Ovaj san takođe može da bude znak da ćete da se zbližite sa roditeljima i da će vaša veza sigurno da ojača. Takođe bi mogla da vam nedostaje ljubav i pažnja roditelja i ovo bi moglo da se odrazi na vašu tuču u snovima sa njima.

  Sanjati da se tučete sa svojim dečkom / devojkom

  Ovaj san je često pokazatelj problema sa kojima se suočavate u vezi. San bi mogao da bude poziv za buđenje za koji oboje treba da odvojite vreme i razgovarate o problemima koji utiču na vašu vezu i da ih ispravite.

  Advertisements

  Ako se problemi ne mogu da se isprave, ispravno je da razmislite o prekidu odnosa i oboje date vremena da razmislite ili potražite druge partnere koji će vas učiniti srećnijim.

  Sanjati da se tučete sa najboljim prijateljem

  Ovaj san bi mogao mnogo da uznemiri. To može da bude pokazatelj da biste u bliskoj budućnosti mogli izgubite bude nešto ili nekoga koga volite.

  Najbolje bi bilo da se prema onima koje volite ponašate s puno pažnje i poštovanja, tako da oni mogu da vas cene zauzvrat i da ih ne izgubite.

  Međutim, ako ljudima do kojih vam je stalo zapravo nije stalo da vas izgube, bilo bi vreme da se pripremite za situaciju u kojoj više nisu deo vašeg života.

  Sanjati da se tučete sa zombijima

  Svi smo gledali te filmove o zombi apokalipsi i svi znamo kakvi su zombiji. Gadna unakažena bića koja vole živo meso. Ako sanjate da se tučete sa zombijima, to bi mogao da bude pokazatelj da vam je dosadno u vašoj vezi i treba vam začin.

  Advertisements

  Mogli biste da odete na odmor sa svojim partnerom ili da zaponete projekat zajedno, imate bebu i toliko drugih stvari koje možete da imate da bi začinili vezu.

  Sanjati da se tučete sa demonima

  Kada se borite sa demonima, ovo bi mogao da bude pokazatelj da se svim silama trudite da napustite loše navike koje imate. Ovaj san takođe može da znači da doživljavate neku vrstu bola i pokušavate da se borite protiv njega.

  Ako se bilo koji način trenutno događa u vašem životu, razmislite o traženju efikasnijih metoda za suočavanje sa lošim navikama ili bolovima u svom životu.

  Sanjati da ste svedok tuče

  Kada sanjate ovaj san, ovo bi mogao da bude pokazatelj vaše slobode da živite kako želite. Bilo bi preporučljivo da se držite do sebe i bavite se svojim poslom.

  Nikada nemojte da se mešate u tuđe poslove i nikada ne dozvolite da vas njihova mišljenja odvrate od donošenja dobrih odluka u vašem životu. Poslušajte savet, ali živite prema pravilima za koja mislite da su najbolja za vas.

  Sanjati krv tokom tuče

  Ako u snu tokom tuče vidite sebe ili nekoga iz snoa kako krvari, to bi mogao da bude pokazatelj da biste mogli da se povredite, jer previše verujete nekim bliskim ljudima.

  Advertisements

  Sanjati da se životinje tuku

  Kada sanjate ovaj san u kojem se tuku dve životinje, to bi mogao da bude pokazatelj da ste zatečeni između dva prijatelja kako se svađaju i pokušavate da izbegnete da budete deo svađe.

  Ne želite da zauzmete stranu, jer ne želite da rizikujete odnos koji imate ni sa jednim od njih. Ako je to slučaj, bilo bi bolje da razgovarate sa prijateljima koji se svađaju i izrazite svoje nezadovoljstvo što ste ih videli kako se tuku.

  Sanjati da se vojnik tuče

  Kada doživite san o vojniku koji se tuče sa nekim, to bi moglo da znači da zaista naporno radite prema svojim snovima i da ste posvećeni poslu 100%. Vrlo brzo ćete možda da uberete plod i da postignete krajnji cilj koji ste postavili.

  Zašto sanjate o tuči?

  Zašto biste uopšte sanjali o tuči? Postoje različiti razlozi zašto se to događa, a oni su sledeći.

  Emocionalni sukobi

  Emotivni sukobi koje doživljavate često su čest razlog zašto biste sanjali da se tučete. Vaš život može da bude pun napetosti i emocionalnih sukoba bilo na poslu ili kod kuće.

  Mogli biste da imate i emocionalne ispade u interakciji sa vršnjacima. Mogu da bude rezultat napetosti koju osećate u sebi ili briga sa kojima se svakodnevno suočavate.

  Advertisements

  Vaši emocionalni ispadi mogu da bude način ispuštanja, a ako u budnom životu ne doživljavate nikakve emocionalne ispade, onda bi san o tuči mogao da bude podsvesni način ispuštanja ili davanja do znanja da treba da se oslobodite napetosti.

  Mogli biste se pozabaviti problemima koji uzrokuju emocionalna previranja za početak, jer su oni osnovni problemi zbog kojih sanjate ponavljane snove o borbi.

  Previše radite a malo odmarate

  Mogli biste da radite sve dane u nedelji bez slobodnog vikenda i svakodnevno radite “crvene” sate. Napustite svoj dom u 5.00 i vratite se iza ponoći, naručite hranu i jedete za stolom, ili čak i ponesete posao kući sa sobom.

  Kada konačno legnete u krevet, spavate sa odećom, jer ste preumorni da biste je skinuli. Vaša kuća može da bude ispunjena napola pojedenom hranom i izgleda kao da je uragan pogodio jer ste toliko zauzeti da ste zanemarili čišćenje i uređenje.

  Možda ne vidite problem sa ovom vrstom života, ali vaša podsvest to čini u obliku tuče u snovima. Započnite tako što ćete sebi dati vremena za odmor, poput vikenda.

  Dozvolite sebi da se opustite i brinete o svom domu i sebi. S vremena na vreme pripremite sebi pristojan obrok.

  Advertisements

  Kriza u vašem životu

  Teška situacija u vašem životu može da vam izazove neku vrstu emocionalnih previranja. Kriza može da bude nešto što uključuje one do kojih vam je stalo ili čak i vas same.

  Ako ne možete ništa da učinite povodom toga, samo sačekajte i sve će možda da bude u redu. S druge strane, ako nešto možete da učinite, onda svakako učinite nešto da popravite situaciju.

  Druga opcija je prihvatanje i nastavak nakon što ste istražili sve opcije na raspolaganju da biste spasili situaciju.

  Ne morate da dozvolite da vam određena kriza preuzme život neprekidnim razmišljanjem. Suočavajući se sa krizom na bilo koji od gore navedenih načina, teško da ćete sanjati o tučama.

  Niste uspeli u nečemu

  Možete doći do situacije da niste uspeli u nečemu i sada se tučete zbog toga u snovima. Samo imajte na umu da neuspeh nije kraj života.

  Uvek možete da pokušate ponovo ili sa namerom da krenete u projekat u kome možete uspeti, daleko od onoga u kome niste uspeli.

  Advertisements

  Takođe biste mogli da počnete više da se uzdate i verujete u sebe, jer neuspeh ima naviku da nanosi strah i sprečava vas da preduzmete korak hrabrosti i postignete velike stvari.

  Da biste prevladali strah od neuspeha, možda ćete morati da zaboravite neuspehe iz prošlosti i započeti sa novom stranicom u vašem životu. To bi moglo da bude teško i da rezultira sukobljenim emocijama u vama, otuda i snovi o tučama.

  U neispunjenoj ste vezi

  Mogli biste da imate problema u vezi i osećate da vas to više pogađa. Vaš partner može da bude neosetljiv na vaše potrebe i osećanja u vezi, ali zato što ih ga volite, podnosite loš tretman.

  Ako oklevate da vezu napustite negde iznutra i želite dve sukobljene odluke u vama, to bi moglo dovesti do toga da sanjate snove o tučama.

  Patite od bolesti

  Ako patite od bilo koje bolesti, one bi mogle da bude faktor koji doprinosi takvim snovima. To je zato što se vaše telo zapravo bori za rešavanje bolesti.

  Nema sumnje da su snovi o tuči obično sve o napetostima i problemima s kojima se suočavate u budnom životu. Radite na rešavanju sukoba s kojima se suočavate u budnom životu, bilo da su oni sa drugima ili sa vama samima.

  Advertisements

  Sanjati tuču – dodatna značenja

  Tuča u snu može da bude donekle uznemirujuća. Sanjanje bilo kakvih nasilnih radnji – poput udaranja nogama, udaranja rukama, čupanja kose, uboda nožem, ubistva ili šamaranja druge osobe sugeriše da treba da donesete odluke.

  Ovaj san uglavnom govori da se borite sa nečim u svom umu što treba potpuno da razumete.

  Samo vi možete da donesete potrebnu odluku kako biste se osećali bolje. Takođe pokazuje da treba da razmišljate izvan okvira. Koje je vaše životno dostignuće? Da li ste već završili?

  U nizu okolnosti sanjarenje sopstvenog nasilja na bilo koji način može da simbolizuje da ste u stvari besni na nekoga i važno je da pokušate da pronađete rešenje za taj bes.

  Ako sanjate da prođete uskom uličicom i tučete nekoga, to pokazuje opštu potrebu da prevaziđete stres i prestanete da brinete o stvarima koje se još nisu desile.

  Ovaj san pokazuje da se borite na neki način da se izrazite drugima. Morate da protumačite poruku sa svim ostalim uključenim faktorima.

  Advertisements

  Sanjanje besa znači da trenutno doživljavate neku vrstu pretnje i da taj san odražava vaš osećaj da sebi uskraćujete nešto što vam je važno. Ako u snu postoji više od jedne agresivne osobe, morate da se pobrinete da se na pravi način izrazite pravim ljudima.

  Ako se borite da budete svoji u stvarnom svetu ili se borite i ljutite, onda je uobičajeno da imate san o tuči. Bes u celom društvu nije prihvatljiv, a u svetu snova ovo ostaje slučaj.

  Ako se u snu ne ljutite, ali drugi se ljute, važno je da osigurate da niste uvredili nekog drugog ko možda u sebi gaji bes na osnovu nečega što ste učinili.

  Razmislite o tome kako je bes predstavljan u vašem snu. To može da bude čovek koji vozi brzi automobil, vatra ili čak agresivna životinja.

  Koji god spoljni element odražavao bes, ovaj san simbolizuje važnost mogućnosti da se kontroliše taj bes i sprečava vas da uživate u svom životu.

  Tuča simbolizuje vaše sukobe sa sobom. Sanjati da ste duboko upleteni u svađu znak je da morate da budete oprezni u donošenju ishitrenih odluka. Ako imate razuman argument ili prijateljsku raspravu, imaćete sreće u bliskoj budućnosti.

  Advertisements

  Takav san predviđa prosperitet, dobre poslovne dogovore i bliske prijatelje. Čuti tuču u snu znači da će vam se dogoditi nešto neprijatno.

  Takav san je čest ženama koje imaju emocionalne probleme. Neke tradicije tvrde da će onaj ko sanja o tuči, se boriti u budnom životu.

  Ovo nije uobičajena tuča, već ona koja će uticati na romantičnu vezu. Posebno je loš znak ako se u snu tučete sa prijateljem. Obično sugeriše gubitak. Međutim, ako se tučete s nekim manje važnim u vašem životu, primićete neke pozitivne vesti.

  Advertisements
  Advertisements