Šta znači sanjati životinje?

San o životinjama može biti pozitivan ili negativan, u zavisnosti od detalja sna.

Kada sanjate o životinjama, one će vam na neki način pomoć́i da razumete svoje najdublje želje i osećanja. Naravno, svaka životinja sa sobom nosi i duhovnu poruku.

Advertisements

Može biti usredsređeno na to da priželjkujete slobodu. Ako stalno sanjate životinje iznova i iznova, to može značiti vašu povezanost sa prirodom.

Da biste otkrili pravo značenje svog sna o životinjama, moraćete da zapamtite sve detalje sna.

Ne bi trebalo izostaviti sve detalje i okolnosti koje ste videli. Razmislite da li je životinja bila divlja ili pitoma.

Pokušajte da se setite koje je boje životinja, šta je jela, da li je hodala ili sedela, da li je bila u pokretu ili mirovala? Kada se setite svih detalja koje ste mogli videti, lakše je razumeti kontekst sna.

Veoma je važno i okruženje i gde je životinja boravila. Životinje u vašem snu mogu biti simbol vašeg istinskog ponašanja u stvarnom životu.

Advertisements

Ako životinja govori sa vama, smatrajte da je to poruka iz duhovnog sveta na koju biste trebali pažljivo obratiti pažnju.

Sanjati životinje u svojoj kući

Snovi o životinjama u vašoj kući mogu ukazivati na to da vam je trenutno potrebna udobnost. Ovi snovi se često dešavaju kada se oséćamo izgubljeno u pogledu svog životnog smera. Možda biste trebali da tolerišete nečije ponašanje.

U mitologiji, san o životinjama koje se kreću vašom kućom predstavlja da možda potiskujete svoja istinska osećanja za udobnost. Svima nam je potrebna unutrašnja sloboda.

Ako u svojoj kući vidite veliku životinju (poput slona ili žirafe), takav san može nagovestitii da imate skriveni potencijal i da su stvari postale uobičajene.

Sanjati da gledate životinje

Kad sanjate da gledate životinje, to je znak da ćete u bliskoj budućnosti kontaktirati prijatelje kako biste se mogli pomiriti. Poseta zoološkom vrtu u snu može ukazivati na novi početak, a vi u suštini „gledate“ na udobnost u životu.

Sanjati domaće životinje

Sanjati domaće životinje može značiti sklad, odanost i ljubav u vašem životu. Videti svog psa ili mačku u snu nagoveštava novi početak. Ovaj san može ukazivati na to da ćete pobediti sve što vas blokira.

Sanjati da životinja razgovara sa vama

San u kojem životinje razgovaraju sa vama mogao bi značiti da vam treba uteha. Ovaj san sugeriše na to da trebate potražiti pomoć u slučaju da zaglavite u bilo kojoj situaciji.

Sanjati gladne životinje

Svedočenje izgladnelih životinja u vašem snu može biti pokazatelj da ste u složenim odnosima sa onima oko vas. Takođe je moguće da imate disbalans između vaših stvarnih mogućnosti i vaših potreba.

Alternativno, to bi moglo pokazivati poteškoće u vašem životu u bliskoj budućnosti.

Sanjati da spašavate životinje

Snovi o spašavanju životinja znače da imate osecaj preplavljenosti ili da ste neadekvatni u nečemu.

Sanjati laboratorijske životinje

Ovo može biti san tipa noćne more. Sanjati laboratorijske životinje znači da potiskujete neke aspekte vaše ličnosti.

Ako istražujete ove životinje, to može biti povezano sa osećajem kada mislite da niste u stanju da u potpunosti izrazite svoje istinske želje i osećanja.

Advertisements

Sanjati nepoznate životinje

Snovi o nepoznatim životinjama znak su neobičnih aktivnosti ili događaja koji će se dogoditi u vašem životu u bliskoj budućnosti, koji će vas iznenaditi i zapanjiti.

Sanjati čudne životinje

Ponekad se životinje u snu predstavljaju na različite načine. Kad sanjate da vidite životinju neobičnog izgleda, to je pokazatelj da prolazite kroz neočekivani i neobičan problem u svom životu zbog kojeg ćete mnogo brinuti.

Na primer, ako životinja nije onakva kakva mislite da bi trebalo da izgleda (ljubičasti lav), to ukazuje na to da stvari možda nisu jasne!

Sanjati da mazite životinje

Kad sanjate da mazite životinje ili pokazujete ljubav, to je sjajan san. Označava da ćete steći imovinu ili profit, mada će to biti iz sumnjivog izvora.

Ako ste utešili životinju koja je na samrti, to može značiti da možda osećate da neko posmatra vaš sledeći potez.

San o maženju napuštenih životinja (onih koje nemaju dom) mogao bi da podrazumeva da ćete verovatno izgubiti svoj dom zbog nečije prevare ili neopreznog stava.

Sanjati da jedete životinje

Snovi o jedenju životinja mogli bi značiti da u ovom trenutku, da biste bili jaki, morate ostvariti svoje ciljeve u budućnosti. Ovaj san može značiti da pokušavate da akumulirate resurse, energiju i znanje.

Jedenje uobičajenih životinja, poput piletine, svinjetine ili govedine, može ukazivati na to da se morate usredsrediti na svoju ishranu. Služenje mesa u snu sugeriše osećaj lagodnosti u životu.

Sanjati male životinje

Snovi o malim životinjama bi mogli značiti da imate detinjasto i nezrelo ponašanje. Posle sna, moraćete da odrastete i počnete da se ponašate kao zrela odrasla osoba.

Sanjati divlje životinje

Snovi o divljim životinjama mogu nagoveštavati da vas upozoravaju na neke poteškoće sa kojima ćete se verovatno susresti u narednim danima.

Ako divlje životinje pasu ili ste u snu išli na safari, to može značiti da treba da razmotrite kako iskazujete prijateljstvo drugima. Takođe, označava osećaj „slobode“.

Sanjati da pripitomljavate životinju

Ako ste sanjali kako pripitomljavate životinju, to je znak da imate tendenciju da kontrolišete druge. Divlja životinja možda predstavlja vaš vlastiti skriveni bes ili negativne misli.

Sanjati da vas životinja napada

Kada sanjate da vas životinja napada, tretirajte to kao upozorenje. Duhovno, životinja koja napada može značiti manji sukob.

Advertisements

Alternativno, san bi mogao biti znak da ste ispunjeni negativnim emocijama sa kojima treba da se suočite što je pre moguće, kako biste mogli da krenete dalje.

Sanjati čudovišne životinje

San u kojem vidite čudovišne životinje mogao bi značiti da vam u životu nedostaje samokontrole, imate prevelike potrebe i imate nestvarne strahove.

Ako ste uspeli da pobedite čudovište, to podrazumeva da ćete moći da prevaziđete gore navedene prepreke u svom životu.

Sanjati da pomagažete životinji u bolovima

Kada sanjate san u kojem vidite sebe kako pomažete životinji koja oseca bol, onda je to znak da još uvek imate neka osećanja koja doživljavate u poslednje vreme.

Postoji mogućnost da se u vašem životu dogodila tragedija, a vi i dalje poričete šta se zaista dogodilo.

Alternativno, san bi mogao označiti da postoji neko blizak vama ko trenutno trpi bolove, a vi mu možete biti od neke pomoći. San takođe može ukazivati na to da imate saosećajnu i brižnu prirodu.

Sanjati da puštate životinje

Ovaj san se smatra se dobrim znakom. To znači da ste u stanju da konačno slobodno izrazite svoje osnovne želje i instinkte.

Advertisements
Advertisements
Advertisements